PARALELNI VELESLALOM

Toronto in Scottsdale za Celjana

Tim Mastnak ponosno pokazal srebrno odličje s SP v Park Cityju. Tudi drugače mu je Amerika zelo všeč, vzljubil je še Azijo.
Fotografija: Tim Mastnak s srebrno nagrado za naslov svetovnega podprvaka FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Tim Mastnak s srebrno nagrado za naslov svetovnega podprvaka FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Če Celjani Evrope ne peglajo v rokometu, pa na snežni podlagi svet teptajo z desko. Tim Mastnak je namreč na svetovnem prvenstvu v Park Cityju v paralelnem veleslalomu prideskal do drugega mesta, nekdanjemu mladinskemu svetovnemu prvaku so za vrat obesili srebrno odličje. Slovenski deskarski alpinci torej širijo žlahtno zbirko, 28-letni Celjan pa se je v ZDA tako ali tako počutil kot riba v vodi.
Tim Mastnak s srebrno nagrado za naslov svetovnega podprvaka FOTO: Roman Šipić
Tim Mastnak s srebrno nagrado za naslov svetovnega podprvaka FOTO: Roman Šipić

»Amerika mi je všeč, tam je drugačen življenjski slog kot v Evropi. Že ko sem pristal na letališču, so mi bili pred njim všeč njihovi veliki avtomobili, pickup tovornjaki. Vsi imajo tovorne sani, v katerih tudi sam uživam. Dan pred uvodno tekmo sva šla s sestro s smučmi na novozapadli sneg, sotekmovalci so sicer čudno gledali, a sem užival, kar se je pokazalo tudi na rezultatu. Vso Ameriko si bom zapomnil, vse mi je bilo zelo všeč. Na tekmah so me med petnajstimi navijači vzpodbujali tudi daljni sorodniki iz Severne Amerike. Eni so iz Kanade, iz bližine Toronta, drugi iz Arizone, iz Scottsdala. Vsi so se zbrali in prišli do Park Cityja. Od družine so bili tam moj oče Robi, ta je tako ali tako moj trener, z menoj je bil na startu, mama Roza in sestra Patricia pa sta bili najbolj glasni na cilju. Z družino smo želeli podaljšati bivanje v ZDA, a se ni izšlo, saj potujemo že na tekme svetovnega pokala v Azijo. Po vrnitvi so me v Celju pričakali prijatelji, o sprejemu nisem vedel ničesar. Bil sem malce utrujen, a se je praznovanje zavleklo pozno v noč,« je Mastnak še enkrat podoživel srebrne vtise z onkraj luže.
 

Vzornik Karl


»To je bilo prvo svetovno prvenstvo, na katerem sem bil zdrav in brez poškodb, vedel sem, da bom izboljšal rezultate s preteklih SP. Vesel sem, v Kreischbergu 2015 sem imel, denimo, zlomljeno roko, poškodovan se pač ne moreš kosati z najboljšimi, v Sierri Nevadi 2017 se me je lotila viroza,« je navrgel nekdanji alpski smučar. »Sploh mi ni žal, da sem šel med deskarje, morebiti malce na začetku, ker smo bili smučarji dobri prijatelji. Deskanje je zelo lep šport, odločil sem se pravilno,« je dodal srebrni fant, čigar vzornik v tem športu je Avstrijec Benjamin Karl.

»Vedno sem ga občudoval, bil je serijski zmagovalec. Tudi kot oseba je zelo dober, pravi športnik. Vesel sem, da se kosam z njim in ga kdaj pa kdaj tudi premagam. Se pa počasi menjava deskarski rod, mlajši letniki so prišli v ospredje.« Naslednje SP leta 2021 bo v Aziji na Kitajskem, tudi olimpijske igre v Pekingu leto pozneje. »Azijo sem vzljubil že na OI v Pjongčangu, pa tudi že leto prej na svetovnem pokalu. Tam zelo dobro tekmujem, sneg je zelo podoben ameriškemu, dobra podlaga je,« je sklenil Tim. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije