ODBOJKA

Slovenci želijo izbrisati krivico

Odbojkarji v boj za ligo narodov. Zmaga bi bila zadoščenje.
Fotografija: Klemen Čebulj si želi isto kot soigralci – uvrstitev v ligo narodov. FOTO: Aleš Oblak
Odpri galerijo
Klemen Čebulj si želi isto kot soigralci – uvrstitev v ligo narodov. FOTO: Aleš Oblak

LJUBLJANA – Pokal izzivalcev Mednarodne odbojkarske zveze, ta bo od danes do nedelje v ljubljanski dvorani Stožice, so pravzaprav kvalifikacijski boji za uvrstitev v elitno ligo narodov. Mednarodni birokrati so Sloveniji to možnost pred dvema letoma neupravičeno odvzeli, zdaj pa so v slogu pravice skazice, tudi z organizacijo turnirja, varovancem selektorja Alberta Giulianija ponudili možnost, da se z boji na igrišču prebijejo v elito.

Slovenija se bo v svoji skupini merila s Čilom, drevi ob 20.30, Čilenci so za Brazilijo in Argentino po kakovosti tretja odbojkarska sila Južne Amerike, in s Turčijo (v petek ob istem času). V soboto bo polfinale, v drugi skupini so Kuba, Belorusija in Egipt, dan pozneje pa še finalni dvoboj za le eno ligonarodno vstopnico.

»Upam, da bomo napolnili dvorano, res odigrali odlično in se uvrstili v to dolgo pričakovano svetovno ligo oziroma ligo narodov,« o prvem reprezentančnem izpitu pod vodstvom novega selektorja pravi slovenski kapetan Tine Urnaut. »Poudarek bo na naši igri, saj vemo, da ni toliko pomembno, kaj počne tekmec, če igramo dobro. Komaj čakamo, da se začne challenger, ki bo pravi test za naprej,« je dodal bloker Alen Pajenk.
Klemen Čebulj si želi isto kot soigralci – uvrstitev v ligo narodov. FOTO: Aleš Oblak
Klemen Čebulj si želi isto kot soigralci – uvrstitev v ligo narodov. FOTO: Aleš Oblak

»V Stožicah bo prvič uporabljena najsodobnejša odbojkarska tehnologija – tako za spremljanje rezultatov kot tako imenovani hawk eye, ki je podpora sodnikom pri spornih odločitvah,« je po inšpekcijskem obisku dvorane povedal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Gregor Humerca in še pripomnil: »Na OZS se že veselimo tega dogodka, ki bo po svetovni ligi za moške in svetovnem prvenstvu do 23 let za ženske že tretji po vrsti za krovno odbojkarsko zvezo. To bo turnir z zares kakovostnimi reprezentancami.«

Slovenski manko je v tem, da je izbrana vrsta odigrala le dve pripravljalni tekmi z Egiptom, drugi so se medsebojno merili v različnih tekmovanjih. Giuliani in nekateri varovanci pa iz lastnega delovanja v Turčiji tako poznajo lastnosti svojega drugega nasprotnika.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije