MOTOKROS

Slavje s posebno čelado

Motokrosist Tim Gajser zaradi padca ob zmago na VN Velike Britanije. Spomnil se je preminulega brata Žana, ki bi imel v nedeljo rojstni dan.
Fotografija: Tim Gajser (v ospredju) je letel po Veliki Britaniji. FOTO: MXGP
Odpri galerijo
Tim Gajser (v ospredju) je letel po Veliki Britaniji. FOTO: MXGP

MATTERLEY BASIN – Motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v Veliki Britaniji v razredu MXGP osvojil drugo mesto, potem ko je bil v prvi vožnji tretji, v drugi pa prvi. Skupno zmago na dirki v Matterley Basinu je odnesel Italijan Antonio Cairoli, tretji je bil Francoz Gautier Paulin.
Tim Gajser (v ospredju) je letel po Veliki Britaniji. FOTO: MXGP
Tim Gajser (v ospredju) je letel po Veliki Britaniji. FOTO: MXGP

Gajser je že pred dirko poudaril, da je proga v Angliji eno od njegovih najljubših prizorišč v SP, napovedi o dobrem nastopu pa je uresničil tudi v kvalifikacijah, v katerih je bil najhitrejši. Odlično je začel in v drugem krogu prve vožnje tudi prešel v vodstvo, potem pa grdo padel, a vseeno nadaljeval in pristal na tretjem mestu.

V drugi vožnji se je hitro prebil v ospredje in tam ostal, ker pa je bil Cairoli drugi, je skupna zmaga ostala Antoniu. Italijan je ohranil vodstvo v skupnem seštevku SP, saj je dobil tudi uvodno dirko pred tremi tedni v Argentini, tam je bil Haložan drugi. Italijan ima zdaj 97 točk, Gajser pa 89.
 

Zdaj na nizozemsko mivko


»Zadovoljen sem s celotnim minulim tednom in vikendom. Dobro mi je šlo, hitrost je bila prava, užival sem na progi. Tudi v prvi vožnji mi je start zelo dobro uspel, bil sem takoj za Cairolijem, ga prehitel v drugem krogu in naredil razliko. Potem pa sem padel. Ne vem, zakaj sem pritiskal tako močno. Nadaljevanje je bilo težko, motor je bil kar uničen, krmilo je bilo zvito, tudi zaščitna plastika je visela dol in me je ovirala pri vhodih v ovinke. Sem kar vesel, kako sem končal, in hvaležen, da ni bilo nič hujšega. Malce bolečine sem imel v rami, ampak ni bilo sile. Druga vožnja pa je bila super, smo na dobri poti, vsi bomo nadaljevali trdo delo,« je optimističen po prvi dobljeni vožnji v letošnji sezoni.

Gajserju so za britansko dirko pripravili posebno čelado. »Žan, vedno z menoj,« je bil spomin na njegovega preminulega brata, ki bi 24. marca praznoval rojstni dan. »To je zame poseben dan. V čast mi je, da nosim številko 243, veliko pomeni meni in družini,« je navrgel 22-letni motokrosistični as.

Gajser se je z ekipo iz Anglije že odpravil na Nizozemsko, kjer ga čaka privajanje na mivko, naslednja dirka SP v nedeljo bo namreč velika nagrada Nizozemske v Valkenswaardu. »Na peščeni podlagi smo se pripravljali, ko sem bil na Sardiniji, sem večinoma vozil na mivki. Tudi vse tri pripravljalne tekme so bile na njej,« je pojasnil. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije