KOLESARSTVO

Pustila se bo presenetiti

Monika Hrastnik že tretjič zapored kolesarka leta v Sloveniji. Zdaj še okreva po zlomu medenice na svetovnem prvenstvu.
Fotografija: Monika Hrastnik ima za seboj odlično sezono, v kateri je postala tudi evropska prvakinja. FOTO: Rick Schubert
Odpri galerijo
Monika Hrastnik ima za seboj odlično sezono, v kateri je postala tudi evropska prvakinja. FOTO: Rick Schubert

LJUBLJANA – Maribor oziroma Pohorje bosta prihodnje leto in tudi v letu 2020 gostila tekmi svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v disciplini spust, elita se bo v letu 2019 merila 27. in 28. aprila, leto pozneje pa 2. in 3. maja. Slovenska adutinja za visoka mesta bo Monika Hrastnik, ki so jo pretekli mesec ob Primožu Rogliču v moški konkurenci po izboru Kolesarske zveze Slovenije razglasili za kolesarko leta 2018.
Monika Hrastnik ima za seboj odlično sezono, v kateri je postala tudi evropska prvakinja. FOTO: Rick Schubert
Monika Hrastnik ima za seboj odlično sezono, v kateri je postala tudi evropska prvakinja. FOTO: Rick Schubert

Tako kot Roglič je tudi Hrastnikova, letošnja evropska prvakinja v spustu na tekmovanju v portugalski Lousi, nagrado prejela tretje leto zapored. Za gorsko kolesarko je najboljša sezona na športni poti, a na septembrskem svetovnem prvenstvu v Lenzerheideju v Švici je v kvalifikacijah spusta padla in si zlomila medenico.

»Stanje je zdaj boljše, sicer še hodim na fizioterapijo. Počasi bo, a me to ne ovira več toliko, da ne bi mogla hoditi, tudi ne uporabljam več bergel. Polagoma se z razteznimi vajami začenjam tudi telesno pripravljati,« pravi Monika Hrastnik, 24-letnica iz Lepe Njive pri Mozirju, sicer pa članica ajdovskega kolesarskega kluba Črn trn.
 

Ni se še spustila


Sezono svetovnega pokala je končala na petem mestu skupne razvrstitve, v evropskem in slovenskem je bila najboljša, na lestvici Mednarodne kolesarske zveze pa v disciplini spust zaseda četrto mesto. Torej je z mislimi že zdaj pri ciljih za prihodnje leto, denimo svetovnem prvenstvu avgusta v kanadskem Mont-Sainte-Annu.

»Vedno dam vse od sebe, če ni kakšnih napak ali tehničnih težav, mi po navadi vožnja kar uspe. Bomo videli, pustimo se presenetiti. Zaradi poškodbe je odvisen tudi pripravljalni del. Na kolesu se še nisem spustila po progi, nisem še niti začela prave kondicijske priprave. Predvidevam, da bom krenila od sredine decembra, če bo takrat vse po načrtu, menim, da bi bilo lahko to dovolj časa,« je navrgla tekmovalka, ki je z najvišjo uvrstitvijo v letošnjem svetovnem pokalu, tretjim mestom v Val di Soleju, pisala slovensko zgodovino gorskega spustaškega kolesarstva.

»V Mariboru bom prvič vozila svetovni pokal, progo na Pohorju že poznam, saj so tam že bila tekmovanja za evropski pokal, denimo lani. Pa tudi naslednje leto bo teden dni pred svetovnim pokalom tam tekmovanje za evropski. Proga bo bolj ko ne ostala enaka, sicer pa jih kar veliko že pozna progo, čeprav tekem ni bilo nekaj let,« je sklenila Monika Hrastnik. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije