SKOKI

Potrdila, da ni daleč za vrhom

Nika Križnar peta na prvi tekmi v Zau. Anže Semenič brani zmago v Zakopanah.
Fotografija: Nika Križnar je s petim mestom v Zau izenačila svojo najboljšo uvrstitev v sezoni. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Nika Križnar je s petim mestom v Zau izenačila svojo najboljšo uvrstitev v sezoni. FOTO: Voranc Vogel

LJUBLJANA – Avstrijska skakalna veteranka Daniela Iraschko-Stolz je slavila še drugo zmago v sezoni in skupno 15. v svetovnem pokalu, potem ko je sebi v prid odločila prvo od treh tekem v Zau, ki so jo japonski prireditelji zaradi spreminjajočega se vetra in sneženja včeraj le s težavo spravili pod streho. »Glede na to, da skačem že nekaj let, vem, kako ohraniti zbranost med daljšim čakanjem zaradi prekinitev. Zlasti prvi nastop mi je tokrat uspel zelo dobro,« je bila nasmejana 35-letnica iz Eisenerza na avstrijskem Štajerskem, potem ko je s skokoma, dolgima 93,5 in 92,5 metra, za 1,7 točke odbila napad domače zvezdnice Sare Takanaši (92 m in 94 m).

Le štiri točke za tretjim mestom

Na najnižjo stopnico odra za najboljše skakalke pa se je povzpela skupno vodilna Nemka Katharina Althaus (89 m in 94,5 m), ni pa veliko manjkalo, in bi se slovesne razglasitve udeležila tudi Slovenka. Nika Križnar (89 m in 87 m), ki se na srednji napravi v Zau odlično počuti (lani je na njej zasedla sedmo in četrto mesto), je s petim mestom izenačila svoj najboljši dosežek v tej sezoni iz Premanona. Za tretjeuvrščeno Althausovo je zaostala zgolj za štiri točke, za četrtouvrščeno Norvežanko Maren Lundby (89,5 m in 99,5 m) pa za pičle 1,1 točke. »Tekma je bila kar pestra in moja skoka solidna. V uvodni seriji sem se še malo iskala pri samem dvigu z odskočne mize, v drugi pa sem imela tudi malce smole z vetrom. Uvrstitev mi daje potrditev, da nisem tako daleč za najboljšimi,« je razmišljala 18-letna skakalka iz Delnic v Poljanski dolini, ki se je v skupni razvrstitvi z enajstega mesta pomaknila na deveto, potem ko je prehitela tudi zaradi poškodbe odsotno Emo Klinec. Dobro se je včeraj odrezala Urša Bogataj (88,5 m in 89 m), ki je bila deseta, točke si je s 16. mestom priskakala tudi Špela Rogelj (82,5 m in 87,5 m), medtem ko je bila naša najizkušenejša tekmovalka Maja Vtič (75,5 m/35.) prekratka za finale. V Zau bo danes na sporedu ekipna preizkušnja, na kateri bodo Slovenke branile drugo mesto, jutri pa še ena posamična tekma.

Lani senzacija Semeniča

Najboljši skakalci so zbrani v Zakopanah, kjer je pred letom dni krstno zmago v svetovnem pokalu požel Anže Semenič, njegov podvig pa je tedaj v spremenljivih razmerah s tretjim mestom dopolnil Peter Prevc. Skupnega zmagovalca iz zime 2015/16 tokrat ni na Poljskem, ob Semeniču bodo naše barve tam zastopali še Tilen Bartol, Anže Lanišek, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Timi Zajc

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije