DIRKA PO POLJSKI

Po tragediji spregovoril slovenski kolesar: Pripeljal sem mimo, nepremično je ležal

Smrt profesionalnega kolesarja je splet nesrečnih okoliščin.
Fotografija: Bjorg Lambrecht je umrl v bolnišnici. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Bjorg Lambrecht je umrl v bolnišnici. FOTO: Twitter

VARŠAVA – Medtem ko so organizatorji skrajšali današnjo, četrto etapo kolesarske dirke po Poljski, na dan prihajajo prve podrobnosti tragične ponedeljkove nesreče, ki je bila usodna za 22-letnega belgijskega kolesarja Bjorga Lambrechta. Nesrečnik je padel na 48. kilometru tretje etape. Kljub takojšnemu zdravniškemu posredovanju, oživljanju na mestu nesreče in helikopterskemu prevozu v bolnišnico v Rybniku je umrl na operacijski mizi. »To je največja možna tragedija, ki je doletela njegovo družino, prijatelje in moštvene sotekmovalce ... Počivaj v miru, Bjorg,« je nekaj ur po padcu prek twitterja zapisalo njegovo moštvo Lotto Soudal.

Lambrecht je padel na ravnem odseku ceste, verjetno zaradi spolzkega cestišča, saj je karavano v ponedeljek vseskozi spremljal rahel dež. Padel je v obcestni vodni jarek, imel pa je to nesrečo, da je bil na tem delu ravno manjši prehod in betonska cev. Z glavo je priletel ravno v del te cevi in se onesvestil. »V bolnišnico je prišel v kritičnem stanju in na žalost je umrl sredi operacije,« je povedal predstavnik za javnost tamkajšnje bolnišnice Michal Sieron.



Prireditelji dirke so zaradi tragične smrti Lambrechta skrajšali današnjo etapo in odpovedali vse spremljevalne prireditve.

»Vsi smo šokirani«

»Vsi smo šokirani. Fant je bil vedno nasmejan, zdaj pa takšna tragedija. Vozili smo na levem robu ceste, ob cesti pa odtočni travnati kanal, globok en meter. Vsaka hiša je imela za dovoz čez kanal postavljen betonski mostiček. Na črti, ki je označevala rob ceste, so bili na pet metrov tudi odsevniki. Predvidevam, da je zapeljal na odsevnik in izgubil nadzor nad kolesom, z glavo pa trčil v betonsko cev pri mostičku. Ko sem se tri sekunde zatem pripeljal mimo, je nepremično ležal,« je dejal Luka Mezgec, eden od šestih Slovencev, ki nastopajo na dirki po Poljski.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije