NZS: Prvoligaško tekmovanje se nadaljuje junija 2020

A pogoj je, da to dovolijo državni organi.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

»Izvršni odbor je odločil, da se prvoligaško tekmovanje nadaljuje junija 2020, v letošnji sezoni pa se v spremenjeni obliki izpelje še pokal Slovenije (ena tekma v polfinalu in ena finalna tekma) in kvalifikacije za 1. SNL v naslednji sezoni.« To so danes sporočili iz Nogometne zveze Slovenije (NZS) in dodali, da je prej omenjena odločitev veljavna le v primeru, da izvedbo tekmovanja dovolijo državni organi. Takšno odločitev so sprejeli, saj Uefa usmerja, da se tekmovanja najvišjega ranga, če je le možno, zaključijo na igrišču. Preostale tekme pokala Slovenije bi štirje polfinalisti igrali v državnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju brez prisotnosti gledalcev.

Izvršni odbor je sprejel odločitev, da se zaključita tekmovanji v 2. SNL in 1 SŽNL.

Brez zmagovalca

Ob prekinitvi v 2. SNL se upoštevajo rezultati na dan prekinitve tekmovanja, kar pomeni, da v primeru uspešno končanega licenčnega postopka v 1. ligo za sezono 20/21 napreduje Koper, v dodatne kvalifikacije pa Gorica. Zmagovalec lige za sezono 2019/20 se zaradi neizvedbe zadnje tretjine tekmovanja ne razglasi.

V 1. SŽNL zaradi prekinitve prvakinj ne bodo razglasili, odločitev o udeležencu ženske lige prvakov v sezoni 2020/21 pa bo v skladu z doseženimi športnimi rezultati in rezultati licenciranja sprejel izvršni odbor NZS na eni od naslednjih sej.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije