SMUČANJE

Lindsey Vonn že prestara za takšno in podobno sranje

Američanka bo kariero končala s smukom na svetovnem prvenstvu. Za labodji spev si želi družbo švedske legende Ingemarja Stenmarka.
Fotografija: Lindsey Vonn gre h koncu kariere z mešanimi čustvi, a premore tudi nasmešek. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Lindsey Vonn gre h koncu kariere z mešanimi čustvi, a premore tudi nasmešek. FOTO: Reuters

ÅRE – Lindsey Vonn se na Švedskem počuti kot doma, pravi, da jo spominja na domačo Minnesoto. Prizorišče svetovnega prvenstva v alpskem smučanju Åre je za zvezdnico posebno tudi zato, ker je tukaj osvojila prvi odličji na SP, leta 2007 je v smuku in superveleslalomu osvojila srebrni kolajni. V svetovnem pokalu pa je na tem prizorišču šestkrat zmagala. Z lepimi spomini se bo na nedeljskem smuku od vrhunskega športa poslovila prav v Åreju. Vonnova je v torkovem superveleslalomu priletela v vratca, se zapletla vanje in jih nosila s seboj ter grdo padla. A jo je odnesla brez večjih posledic. »Kaj za vraga se mi spet dogaja? Prestara sem za to sranje. Kolena so sicer v enakem stanju kot pred tekmo, vrat me bo verjetno bolel, pa rebra tudi, ampak v redu bom, nedelja bo super!« je pripovedovala na novinarski konferenci. »Upam, da bo Ingemar Stenmark prišel na smuk, imel je načrt priti pozneje, ampak poskusila ga bom prepričati, naj se nam pridruži prej. Njegova prisotnost na moji poslovilni tekmi bi mi pomenila najlepše slovo, ki si ga lahko zamislim,« si 34-letna Vonnova želi prisotnosti legendarnega Stenmarka, ki bo ostal lastnik rekordnih 86 zmag v svetovnem pokalu. Američanka se je nadejala, da bo športno pot sklenila z mejnikom in prehitela Šveda, a se ji ni izšlo. »Takšno je življenje, poskušam se sprijazniti s tem in iti naprej. Menim pa, da je 82 zmag nekaj, na kar sem res lahko ponosna. Rada bi jih imela 87, ampak ne za ceno preostanka življenja,« je menila.

Smučanje ni zdrav šport

Na vprašanje, ali je za njeno zdravje še priporočljivo smučati, je odvrnila, da glede na njeno kartoteko vso kariero to ni bilo zdravo. »A rada delam, kar delam, zato sem tukaj. Rada zmagujem, rada tudi hitro smučam. Rada imam adrenalin, tekmovalnega duha, premikanje meja. To ni zdrav šport in padci se dogajajo. Če hočeš biti zdrav, moraš najti drug šport. Premikala sem meje, dokler sem lahko, zdaj jih ne morem več, vendar to ne pomeni, da ni bilo vredno tvegati,« je povedala Vonnova. Veliko načrtov ima za prihodnost. Začenja svoj posel, izkusila se je v vlogi izvršne producentke v filmu. Rada bi nadaljevala sodelovanje z dvema zdajšnjima pokroviteljema, vstopa tudi v nov projekt, o katerem še ni želela preveč govoriti. A eno je jasno: posla se bo lotila kot smučanja: »Delala bom po najboljših močeh. Upam, da bodo nekega dne ljudje rekli, poglej jo, bila je uspešna smučarka, zdaj je uspešna poslovna ženska,« je Lindsey še razmišljala na glas.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije