KOLESARSTVO

Ko Primož reče, da bo zmagal, tudi zmaga

Italija spoznava Loro Klinc, srčno izbranko Primoža Rogliča. Pričakujeta fantka, imena zanj pa za zdaj še nista izbrala.
Fotografija: Lora Klinc pozorno spremlja svojega Primoža FOTO: Miha Hočevar
Odpri galerijo
Lora Klinc pozorno spremlja svojega Primoža FOTO: Miha Hočevar

BOLOGNA – Slovenija je Loro Klinc, srčno izbranko Primoža Rogliča, spoznala, ko je nekajkrat v Poletu slikovito in sočno orisala svoje življenje ob enem najboljših kolesarjev na svetu. Zdaj, ko njen Primož nosi rožnato majico, jo je spoznala še Italija.

Lora je ob Primožu stala na njegov prvi veliki dan na letošnjem Giru, ob veličastni sobotni zmagi na vzpetini San Luca nad Bologno, kjer je kot prvi Slovenec v zgodovini oblekel tako čislano »maglio rosa«.

To pot sicer ni obveljalo pravilo, da Primož tekmece napade tam, kjer ga ob progi čaka Lora. Veselo pričakovanje prvorojenca, ki bo na svet privekal junija, ji ne dovoljuje tovrstnih planinskih podvigov. »Pričakujeva fantka, nisva pa še izbrala imena,« je Lora povedala v pogovoru za največji italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport.

V njem je junaka začetnih dni Gira in glavnega rivala domačega aduta za končno zmago Vincenza Nibalija predstavila Italijanom v drugačni luči, kot so ga vajeni – hladnokrvnega in premočnega za tekmece na kolesu. »Spoznala sva se med študijem v Ljubljani. Lahko rečem, da so naju združili zimski športi, on je bil smučarski skakalec, jaz sem se ukvarjala s tekom na smučeh,« se je vrnila na začetek skupne poti z Rogličem.

»Prvič sem ga videla dirkati s kolesom leta 2012 in takoj me je navdušil. Dejal mi je, da bo zmagal, in to je tudi storil. Danes je še vedno enako. Reče, da bo zmagal in zmaga. Vedno je izjemno osredotočen in predan svoji nalogi. Ko še ni bil profesionalen kolesar, je ponoči delal, a je bil kljub temu ob pol šestih zjutraj pripravljen za trening na cesti, četudi ponoči ni spal niti minute. Nikoli se ni ustrašil truda,« je 28-letna Hočanka predstavila svojega kolesarskega šampiona.
 

Kaj pa njen, domači Primož?


»Zunaj športa je drugačen. Doma in med počitnicami je manj strog, bolj sproščen, te dni pa ima v glavi le Giro in živi samo za kolesarstvo. V hotelu opravi raztezanje, počiva in zdravo je. V Italiji skoraj vedno naroči rižoto,« je o izbrancu še povedala Lora, ki Rogliča na dirkah spremlja z odprtimi očmi tudi za okolico.


»Italija? Rada imam to deželo, njeno tradicijo, arhitekturo, Giro, vino, pokrajino, zgodovino. Najraje imam Firence, ampak zaljubila sem se tudi v Sanremo. V Liguriji sem bila na dirki in bila mi je zelo všeč. Sicer prihajam iz športne družine, rada smučam, pozimi se v Sestrieru in Cortini zelo dobro počutim, še posebno v Cortini,« jih je pri Gazzetti kajpak zanimalo, kako se ji je v srce vtisnil »belpaese«. Zanimalo jih je tudi, ali bosta s Primožem v prihodnje še širila družino.

»Počakajte, da rodim prvič, za naprej bomo pa videli,« je še dejala Lora, ki bo, če bo šlo vse po načrtih, Primoža še spremljala na ključnih delih dirke, v vožnji na kronometer v San Marinu v 9. etapi ter v zadnjih dneh, ko bi ji lahko njen Romeo v Verono prinesel rožnato majico. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije