SKOKI

Innauer: Slovenija letalna velesila

Tudi tuji komentatorji navdušeni nad slovenskimi skakalci v Vikersundu. Poleti Domna Prevca & Co. na Norveškem odlično ogrevanje za Planico.
Fotografija: Toni Innauer je navdušen nad Domnom Prevcem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Toni Innauer je navdušen nad Domnom Prevcem. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Odlični nastopi slovenskih skakalcev oziroma letalcev na smučeh minuli konec tedna v Vikersundu so prišli kot naročeni tudi za planiške prireditelje. Po veličastni predstavi Domna Prevca, ki je 24 ur po moštveni zmagi – to jo je dosegel skupaj s starejšim bratom Petrom Prevcem, Anžetom Semeničem in Timijem Zajcem – na najvišjo stopnico odra za najboljše poletel tudi na posamični tekmi, se je namreč v zadnjih dneh povečalo zanimanje za ogled tekem finala svetovnega pokala 2018/19 na letalnici bratov Gorišek.
Toni Innauer je navdušen nad Domnom Prevcem. FOTO: Reuters
Toni Innauer je navdušen nad Domnom Prevcem. FOTO: Reuters

Slovenski ljubitelji zimske formule 1 se upravičeno nadejajo, da bodo Prevc & Co. podobno kraljevali v dolini pod Poncami, kjer bodo od petka do nedelje na sporedu zadnje tri tekme v tej sezoni. Da bodo naši reprezentanti tudi v Planici igrali zelo vidne vloge, verjamejo številni tuji poznavalci tega športa.
 

Nekaj magičnega je v Domnu


Strokovni komentatorji televizijskih postaj Eurosport, ORF in ZDF so minuli konec tedna kar tekmovali med seboj, kdo bo Domnu in druščini namenil lepše presežnike. »Glede na to, kako so ekipno tekmovali skozi zimo, so Slovenci z zanesljivo moštveno zmago v Vikersundu zagotovo pripravili prijetno presenečenje. Toda po drugi strani ni skrivnost, da veljajo za zastrašujočo letalno velesilo,« je Toni Innauer pospremil ekipno preizkušnjo na pošasti, kakor Norvežani pravijo svoji velikanki, na kateri so izbranci Gorazda Bertonclja za 26,6 točke ugnali drugouvrščene Nemce, svetovne prvake iz nedavnega Innsbrucka.


Olimpijski in svetovni prvak iz Lake Placida '80 je bil – kakor pravzaprav vsi – še posebno očaran nad izjemnimi poleti najmlajšega od bratov Prevc. »Treba je priznati, da ima Domen v sebi nekaj magičnega. Da mu je uspel takšen nastop v tako slabih razmerah, je zares vredno vsega zavidanja,« je po moštveni tekmi dejal 60-letni Avstrijec, strokovni komentator za nemško televizijo ZDF. Podobno je razmišljal Sven Hannawald med prenosom na Eurosportu.

»Noro, koliko je Domen izvlekel v takšnem vetru,« se je čudil dvakratni svetovni prvak v poletih (Vikersund '00 in Harrachov '02), ki je ključ do Prevčevega podviga videl v izjemno agresivnem odrivu. »Odskakuje, kot da ne bi bilo jutrišnjega dneva. Popolnoma vseeno mu je, ali dobi smuči pod sebe ali ne, sploh jih ne (po)čaka, ampak se le izstreli naprej. To je popoln napad, Domen je pravi plenilec (rabiator),« je za Eurosport povedal 44-letni Nemec in pohvalil tudi preostale slovenske skakalce: »To je bilo odlično ogrevanje za Planico!« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije