KOŠARKA

Hrvati snubijo Golemca, ki mu je v Kopru dobro

Nekdanji slovenski reprezentant Jurica Golemac uspešen tudi kot trener. S Primorci je pri štirih lovorikah, v državnem prvenstvu lovijo še peto.
Fotografija: Jurica Golemac si je sestavil močan trenerski štab. FOTO: Sixt Primorska
Odpri galerijo
Jurica Golemac si je sestavil močan trenerski štab. FOTO: Sixt Primorska

KOPER – Če kdo, potem so Koprčani osvežitev na košarkarski sceni. Sixt Primorska serijsko zbira naslove in smelo upa, da na Obali pristane še tista najbolj dragocena lovorika za državnega prvaka. »Za zdaj je vse super,« pravi Jurica Golemac, nekdanji slovenski reprezentant, zdaj pa trener Sixta Primorske in človek, ki stoji na čelu tropa tigrov, ki so v tej sezoni osvojil že tri naslove. Na to pred začetkom sezone ni upal pomisliti. Se je pa zavedal, da je s klubskim vodstvom opravil dobro delo, ko je zbiral igralce.
Jurica Golemac si je sestavil močan trenerski štab. FOTO: Sixt Primorska
Jurica Golemac si je sestavil močan trenerski štab. FOTO: Sixt Primorska

»V prvi vrsti sem iskal karakterne zmagovalce, ki si želijo zmagati na vsakem treningu, na vsaki tekmi, vsak dan,« poudari Golemac, ki je vesel, da so fantje zadržali to miselnost in voljo vse do današnjega dne. »Fantje hočejo še, tekmovalni duh ne popušča. V četrtek smo postali prvaki lige ABA 2, se poveselili, naslednje jutro pa so že vadili. Sploh mi ni bilo treba nič govoriti, kar sami so rekli, da sezone še ni konec,« nadaljuje Golemac, ki se je kot mlad trener znašel v položaju, v katerem so se pričakovale le zmage.

»Pokazali smo, da se znamo spopasti s pritiski,« ugotavlja Golemi, ki je pred letom dni s Koprčani izgubil finale lige ABA2, takrat so med elito napredovali košarkarji Krke.
 

Spoštuje in ceni mecene


»Dejansko je bilo bolj v javnosti opredeljeno to kot neuspeh oziroma da smo mi žalovali ali bili razočarani. Ne pozabimo: konec avgusta 2017 smo dobili vabilo za kvalifikacije za ligo ABA2, ekipe pa za to raven tekmovanja nismo sestavljali. Dejansko nismo še bili pripravljeni. Ko se zdaj ozrem nazaj, lahko rečem, da nam je ta poraz na finalu na turnirju v Čačku celo koristil,« meni Jurica, ki ga zelo ceni tudi glavni mecen kluba Gregor Vuga. Golemac poudari, da gre za medsebojno spoštovanje.

»Jaz delam svoj posel, on svojega. Gre za neverjetno ambicioznega človeka, ki vlaga veliko denarja v košarko. Takih danes skoraj ni. Denarja v košarki ni veliko, zagotovo pa ne od odškodnin in vstopnic. Zato je treba to še toliko bolj spoštovati in ceniti. Predvsem pa smo klub, kjer se točno ve, kaj kdo dela in zakaj,« poudari naš sogovornik, ki pogleduje v novo sezono. Čeprav je pred njim še mesec in pol končnice, v kateri bi Primorci radi dosegli naziv državnega prvaka. V novi sezoni bodo Koprčani med elito v regiji.


»Če bi se me vprašalo, bi zadržal vseh 14 igralcev, ki jih imam zdaj. Odlično sodelujemo, cilj pa je, da do konca sezone ostanemo ponižni in skromni,« še doda Golemac, ki ima na Obali še leto dni pogodbe. Med njegovimi snubci je Hrvaška košarkarska zveza, ki išče novega selektorja. »Nisem več tako mlad, da bi se kar tako naredilo vtis name. Za denarjem ne tekam. Bistveno mi je, da se v svojem okoli dobro počutim. V tem hipu sem povsem osredotočen na Sixt Primorsko. Godi pa mi zanimanje drugih,« razkriva trener Sixta, ki lovi podvig Olimpije, ta je v sezoni 1993/94 osvojila štiri naslove. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije