NOGOMET

Grubor drugič s šumarji, Almir se še pogaja s knapi

Na čelu nogometašev Aluminija iz Kidričevega spet Slobodan Grubor. Velenjski Rudar za zdaj še edini prvoligaš brez potrjenega trenerja.
Fotografija: Predsednik Aluminija Marko Drobnič in trener Slobodan Grubor pričakujeta uspešno sodelovanje in podobne rezultate rdečih kot v prejšnji sezoni. FOTO: nkaluminij.net
Odpri galerijo
Predsednik Aluminija Marko Drobnič in trener Slobodan Grubor pričakujeta uspešno sodelovanje in podobne rezultate rdečih kot v prejšnji sezoni. FOTO: nkaluminij.net

LJUBLJANA – Če kdo, potem vodstvo Aluminija iz Kidričevega ostaja zvesto svoji nogometni filozofiji, v kateri ni prostora za takšne ali drugačne kadrovske in finančne akrobacije. Za rdečimi iz šume je še ena uspešna sezona, pod vodstvom trenerja Oliverja Bogatinova so zasedli šesto mesto, jeseni so bili celo hit prvenstva, globoko v pomlad pa so gojili tudi upe po četrtem mestu in uvrstitvi v evropsko tekmovanje. Krivulja rezultatov je padla, po koncu sezone se je Bogatinov preselil na položaj šefa nogometne šole v šampionskem Mariboru, Kidričani, privrženci kontinuiranega dela, pa so še drugič k sodelovanju povabili avstrijskega trenerja hrvaških korenin Slobodana Gruborja. Zdaj 50-letni strateg je kot novinec vodil Aluminij od januarja do decembra 2017 na 35 tekmah, vrača se, da bi nadgradil svoje delo, potem ko je bil vmes, od septembra do decembra 2018, tudi pomočnik Zorana Barišića pri Olimpiji.

»Vesel sem, da se spet vračam v Kidričevo, saj je to potrditev, da sem pustil dober pečat. Moja prednost je, da že poznam tukajšnje ljudi in okolje, v njem sem se počutil dobro, ter delovanje kluba, ki se je v tem času organizacijsko nadgradil. Želim si nadaljevati filozofijo kluba in dvigniti ekipo na višjo raven. Čaka nas veliko trdega dela za prihodnost in verjamem, da bo naše sodelovanje dobro, kot je bilo že prvič,« je dejal Grubor, ki ima za zdaj na voljo celotno zasedbo iz prejšnje sezone, kakšen odhod je zelo verjeten, sicer pa je cilj Aluminija jasen: ostati stabilen prvoligaš, razvijati domače igralce in jih donosno prodati v bogatejše klube.

Sulejmanović danes, jutri?

Vprašanje trenerja pa še ni povsem rešeno v velenjskem Rudarju. Almir Sulejmanović, ki je bil do pomladi pomočnik Marijana Pušnika, je prevzel vlogo glavnega trenerja, izkušeni Korošec odtlej deluje kot športni direktor knapov. Rudar je imel po klavrnih rezultatih in občasnem bivanju na dnu lestvice sanjski finiš sezone, s katerim je izvlekel sedmo mesto. S tem je Sulejmanović pridobil zaupanje klubskega vodstva, pogajanja o nadaljnjem sodelovanju pa še potekajo. »Verjamem, da bomo v teh dneh, morda že danes, sklenili dogovor z Almirjem. Obstaja obojestranski interes, gre za podrobnosti, ki jih mora potrditi upravni odbor kluba,« je optimističen direktor Rudarja Marko Čepelnik, ki je potrdil, da Pušnik ostaja športni direktor.

Po sporazumni prekinitvi pogodb velenjskega dresa ne bosta več nosila Anže Pišek in David Arap, nekaj igralcev je na preizkušnji, moštvu so na treningih priključili tudi nekaj najobetavnejših mladincev, pričakujejo pa tudi kakšen dobro unovčen odhod. Pri tem je ključna vloga Pušnika, z zasluženim denarjem bi bila finančno mirna tudi prihodnja sezona, čeprav Čepelnik pravi: »Tudi če poleti ne bo zaslužka s prestopi, smo lahko mirni vsaj do zime, saj imamo nekaj rezerve.« O temeljni usmeritvi knapov pa: »Še več in bolje moramo delati v mladinski šoli. Mladinci in kadeti se vračajo v prvo ligo, od tod bomo v prihodnje črpali moči za člansko moštvo. Domačim fantom je treba dati priložnost in potrpežljivo verjeti vanje.« No, ravno to so pri Aluminiju že dodobra osvojili. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije