KOŠARKA

Evropski prvaki še čakajo na Dončića

Selektor košarkarske reprezentance razkril seznam igralcev za tekmi s Španijo in Črno goro.
Fotografija: Selektor Rado Trifunovič še upa na prihod Luke Dončića. Foto: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Selektor Rado Trifunovič še upa na prihod Luke Dončića. Foto: Tomi Lombar

LJUBLJANA – V četrtek, 28. junija, in v nedeljo, 1. julija, boste lahko v ljubljanski areni Stožice pozdravili evropske košarkarske prvake. Sočno češnjo na nadvse slastni torti bi pomenil prihod Luke Dončića na to reprezentančno akcijo, čeprav ima mladi zvezdnik še obveznosti v ZDA, kjer je po včerajšnjem naboru lige NBA pristal v ekipi Dallas Mavericks, kjer bo nosil dres s številko 77. 



Selektor Rado Trifunovič je za kvalifikacijski tekmi proti Španiji in Črni gori za nastop na SP 2019 uvrstil tudi 19-letnega Ljubljančana, a tudi pojasnil: »Za Luka bo danes, jutri ali pojutrišnjem znano. Vsi bi ga radi imeli. Je v mislih. Jasno pa je, da moramo imeti varianto A in B.« Seveda bi bila najbolj dobrodošla opcija z Dončićem, ki bi vsekakor bil deležen še nekaj domače evforije po sanjski sezoni v dresih reprezentance in Real Madrida, s katerima je osvojil vrh Evrope.

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je poudaril, da delajo na tem, da bi Luka prišel v Slovenijo ter zaigral na obeh tekmah. Ni treba posebno omenjati, koliko boljša je slovenska zasedba z evropskim košarkarskim kraljem, ki trenutno spoznava osebje novega kluba in si išče stanovanje v Teksasu.

Med petnajsterico tokrat ni drugega reprezentanta iz Real Madrida, Anthonyja Randolpha, zaradi poškodbe stopala. »Anthony je imel v tej sezoni dve težki poškodbi. Pri eni je bila potrebna celo operacija. Na koncu prvenstva ni igral. Še vedno se vrača. Izčrpan je. Skupaj smo se odločili, da ga ne potrebujemo in da mora najprej pozdraviti poškodbo. Bolje, da je pripravljen in nam pomaga septembra. Tu igra zdravstvena logika,« je povedal Trifunovič. 


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije