LIGA PRVAKOV

Čeprav je bil najslabši, je Ronaldo ukradel šov

Madridski Real v finalu nogometne lige prvakov s 3:1 ugnal Liverpool. Izjemni gol Garetha Bala in grobi napaki vratarja Lorisa Kariusa.
Fotografija: Zvezdniki madridskega Reala so bučno proslavili osvojitev nove lovorike v ligi prvakov. FOTO: AP
Odpri galerijo
Zvezdniki madridskega Reala so bučno proslavili osvojitev nove lovorike v ligi prvakov. FOTO: AP

KIJEV – Zgolj nekaj besed Cristiana Ronalda je bilo dovolj, da je šlo v pozabo skoraj vse preostalo. Ker je portugalski zvezdnik postavil pod vprašaj svojo nadaljnjo športno pot pri madridskem Realu, ni nihče več govoril o njegovi slabi igri v finalu lige prvakov z Liverpoolom, o izjemnem golu njegovega soigralca Garetha Bala, poškodbi Mohameda Salaha, napakah Lorisa Kariusa (oba Liverpool), niti o 13. evropski lovoriki španskega kraljevega kluba.

V Madridu je bilo zelo lepo

Čeprav je bil Ronaldo v velikem finalu najslabši igralec Reala, ki je premagal Liverpool s 3:1 (0:0; Benzema 51., Bale 64. in 83.; Mane 55.), je ukradel celotno zabavo. Še na igrišču je stopil pred televizijski mikrofon in dejal: »V Madridu je bilo zelo lepo.« Precej skrivnostne besede so v trenutku postala glavna novica. Nihče ni pričakoval, da bo portugalski as o svoji klubski prihodnosti govoril takoj po zmagi v ligi prvakov, čeprav je njegov odnos s predsednikom Florentinom Perezom že dolgo precej napet. Zaplet je dobil dodatne razsežnosti, ker so za njim na zelenici pred novinarje stopili še preostali Realovi nogometaši, ne da bi vedeli, kaj je pred njimi povedal Ronaldo. Bili so nasmejani, hoteli so govoriti o svoji sreči, vendar so poslušali zgolj vprašanja, ali bo Ronaldo ostal ali ne. Precej začudeni so nizali diplomatske odgovore, toda novinarski pritisk ni popuščal, zato je pri marsikomu ostal grenak priokus.

Ronaldo je pozneje spet stopil pred novinarske mikrofone, le da na sebi ni imel več preznojene majice, ampak že elegantno obleko. Uporabil je mirnejši ton brez velikih besed. Poskušal je omiliti tisto, kar je bilo tedaj že nepopravljivo in neopravičljivo – izjemen uspeh Reala je postavil v senco lastnih interesov.

Ni pričakoval takšnega odmeva

»Nisem pričakoval, da bodo moje besede tako odmevale. Izbral sem napačen trenutek, saj osebne zgodbe zdaj niso pomembne. Nikakor nočem zmanjšati pomena našega izjemnega uspeha,« se je opravičeval Ronaldo, a kaj kmalu je spet govoril o lastni prihodnosti: »Ničesar ne morem obljubiti, kmalu bom spet spregovoril.« Veliko je ugank, toda Ronaldovo nezadovoljstvo ni od včeraj. Že lani ga je zmotila šibka klubska podpora v njegovi davčni aferi, prav tako ni na samem vrhu najbolje plačanih nogometašev, čeprav pravi, da ima pet lig prvakov in pet zlatih žog. Zaradi nastale zoprnije je bil slabe volje tudi Realov predsednik Perez. Namesto da bi paradiral po Realovi 13. evropski kroni, je moral razpredati o Ronaldovi prihodnosti, pri izboru besed pa je moral biti skrbno pazljiv, da odnosa z Ronaldom ne bi še bolj zapletel. »Zares me žalosti, da moramo o tem govoriti na tako veseli dan,« je povedal Perez in zagotavljal, da se z Ronaldom dobro razume. A kaj naj drugega sploh pove?

Pred vrati vroče poletje

In da je bila mera polna, je z odhodom iz Reala zagrozil še finalni junak z dvema goloma Bale. Moti ga, ker premalo igra, čeprav se zaveda, da je na igrišču prostora samo za enajst Realovih nogometašev. Balove tegobe razume tudi trener Zinedine Zidane, a hkrati Francoz poudarja povsem enako: »Na igrišče lahko pošljem le enajst igralcev.« Poleti tako ne bo vroče samo v Rusiji na svetovnem prvenstvu, ampak tudi v Realovih pisarnah v Madridu. Pri odkrivanju resnice, zakaj je Ronaldo tako jezen, pa morda ne bodo pomagali samo (zagroženi) odhodi, temveč morda še bolj prihodi novih nogometašev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije