NOGOMET

Tako se ne kupuje nogometnih klubov

Milan Mandarić pesimističen glede prodaje Olimpije. Njegove zaloge denarja in potrpljenje že na skrajni meji.
Fotografija: Milan Mandarić  FOTO: Blaz Samec
Odpri galerijo
Milan Mandarić  FOTO: Blaz Samec

LJUBLJANA – Milan Mandarić je po propadli prodaji Nogometnega kluba Olimpija italijanskemu interesentu Gabrieleju Nardinu razmeroma zadržan tudi pri napovedih o možnostih za uspeh pogajanj s prihodnjimi kupci. »S prodajo Olimpije se ukvarjam že dolgo in doslej še nisem naletel na niti enega resnega kupca. Do mene so prihajali ljudje, ki so jih vodili različni interesi in motivi, še vedno pa nisem opravil vseh pogovorov,« nam je povedal Mandarić.


Za sklenitev posla z nemškimi ponudniki, ki jih zastopa Mladen Rudonja, vodja zmajev ne kaže pretiranega optimizma. V sredo odhaja v Združene države Amerike, kjer mora nujno urediti finančne in davčne zadeve, po vrnitvi v Ljubljano pa bo predvidoma nadaljeval pogovore z nemškimi ponudniki.

»Kupil in prodal sem že 15 klubov. Tu ni velike filozofije, jaz klubskemu vodstvu naročim, katere dokumente si želim videti, oni mi jih dostavijo, jaz pripravim ponudbo in potem se o njej pogovarjamo. To običajno ne traja več kot pet dni, zato sem izjemno zadržan do vseh tovrstnih transakcij, o katerih se veliko in dolgo govori, naredi pa bolj malo. Če obstaja resen interes za nakup kluba, te stvari ne trajajo predolgo,« je dejal Mandarić.


Kdaj vam bo zmanjkalo denarja za klub? »V petek,« je s širokim nasmehom kot iz topa izstrelil včeraj. Takoj nato je dodal, da denarja v resnici ne bo zmanjkalo danes, so pa njegove zaloge denarja in potrpljenja prišle do skrajnih meja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije