MOTO GP

Do zmage mu je pomagal tudi Dovizioso

Danilo Petrucci prvič najhitrejši v razredu motoGP. Marc Marquez z drugim mestom povečal skupno vodstvo.
Fotografija: Danilo Petrucci je bil po krstni zmagi v motoGP popolnoma iz sebe. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Danilo Petrucci je bil po krstni zmagi v motoGP popolnoma iz sebe. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Najboljši cestnohitrostni motoristi so na veliki nagradi Italije v razredu motoGP uprizorili izjemno razburljivo dirko, ogorčen troboj za prvo mesto (na trenutke četvereboj) pa je v svojo korist odločil domači matador Danilo Petrucci (Ducati). Italijanski dirkač je za svojo krstno zmago za svetovno prvenstvo v kraljevski kategoriji za pičle 0,043 sekunde pustil za seboj branilca lovorike Marca Marqueza (Honda), manj kot sekundo sta za zmagovalcem zaostala tretjeuvrščeni ​Danilov rojak in ekipni kolega Andrea Dovizioso (+ 0,338) ter četrtouvrščeni Španec Alex Rins (Suzuki, + 0,535).
»Neverjetno! Premierno zmago sem dočakal na najboljšem kraju na svetu,« so bile prve besede presrečnega Petruccija, ki po krajšem premoru ni vedel, kaj bi še rekel, tako zelo je bil namreč ganjen po največjem uspehu doslej. »Ne znam opisati čustev, ki me zdaj prevevajo. Neverjetno, dirka je bila fantastična. Zahvalil bi se rad staršem, družini, prijateljem, vsem v Ducatiju, tudi Doviziosu, ki je pozimi veliko pripomogel k temu, da sem se izboljšal,« je kar sijal od navdušenja 28-letni motorist iz Ternija v osrednji Italiji.

Čeprav ni dosegel želene zmage, je bil zadovoljen tudi Marquez. »Od starta naprej tokrat nisem napadal, ampak sem predvsem branil svoj položaj. Ves čas sem bil zraven, miril sem se: 'Ni panike, panike, panike.' V zadnjem krogu sem se poskušal prebiti v vodstvo, toda Danilo je bil hitrejši. Vesel sem, ker sem ostal pred Andreo, Alexom in drugimi,« je črto pod dirko v Mugellu potegnil 26-letni Španec, ki se je še nekoliko oddaljil od zasledovalcev v skupni razvrstitvi, v kateri ima zdaj ducat točk naskoka pred Doviziosom. Tega so prevevali mešani občutki. »Po eni strani sem srečen za Ducati in Danila, ki si je zaslužil zmago, po drugi pa tudi razočaran, ker sem si sam želel več od tretjega mesta,« je priznal 33-letni Italijan, čigar sloviti rojak Valentino Rossi (Yamaha) je včeraj končal v pesku. V razredu moto2 je zmago požel Marcov mlajši brat Alex Marquez (Kalex), v moto3 pa Italijan Tony Arbolino (Honda). 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije