1. SNL

Celje bolj zeleno kot vijolično

Prvomajski konec tedna v 1. SNL se bo začel danes s prvo tekmo 31. kroga v Novi Gorici; vodilna Olimpija je lahko še korak bliže naslovu prvaka.
Fotografija: Olimpija v končnici prvenstva potrebuje učinkovitega strelca in driblerja Đorđeja Ivanovića. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Olimpija v končnici prvenstva potrebuje učinkovitega strelca in driblerja Đorđeja Ivanovića. FOTO: Leon Vidic

Z današnjim žrebom polfinalnih parov (Olimpija, Domžale, Koper, Celje) za nogometni pokal Pivovarna Union bo ligaška bitka za naslov državnega prvaka dobila nove razsežnosti. Prvomajski 31. krog, ki ga bodo odprli danes v Novi Gorici in zaprli v nedeljo v Stožicah, Olimpijo že lahko približa naslovu: če v sobotnem štajerskem derbiju slavijo Celjani, v nedeljo pa zeleno-beli.

Gorica – Mura (danes, sodnik Roman Glažar, 17.00): Sobočani so proti Olimpiji potrdili, da bi lahko bili bliže šampionski bitki, toda njihova realnost je, da bodo branili domžalski napad za tretje mesto. Zmaga proti zadnji Gorici je nujna, ni pa samoumevna. Evropo zagotavlja le tretje mesto, pogojno tudi četrto, če bodo Domžalčani ali zeleno-beli pokalni prvaki. A tu je še Koper. Skratka, kombinacij je veliko.


Tabor Sežana – Domžale (sobota, Aleksandar Matković, 15.00): Še ena tekma brez izrazitega favorita. Domžalčani so res v najboljši formi, ampak tudi Kraševci so najmanj konkurenčni. V fiziki in znanju.

Celje – Maribor (Dejan Balažič, 16.45): Bolj vznemirljivega štajerskega derbija skoraj ne bi moglo biti. Celjani z novim trenerjem Agronom Šaljo (otrok Olimpije) ne želijo zaiti v težave za obstanek, Mariborčani z »jeznim« trenerjem Simonom Rožmanom tako rekoč lovijo zadnji vlak za šampionski naslov. Celjani imajo boljše izhodišče, Šalja po slovesu Jiřija Jarošika slabše ne more sestavljati enajsteric in taktičnih različic. Ali jih lahko bolje? Rožman ima dovolj lažnih princev, želi pa več neustrašnih bojevnikov. Ampak kam sodi on? Tudi to je še neznanka v mariborski kadrovski kombinatoriki.

Koper – Bravo (Dejan Mertik, 20.00): Zdaj je tudi Koprčanom in še posebno trenerju Rodolfu Vanoliju jasno, da se lahko potegujejo le za pokalno lovoriko. Torej, od dvoboja z Bravom naprej je vse v znamenju priprav za pokalno zmagoslavje na Bonifiki. Šiškarji so tudi lahko sproščeni in si dajo igrivega duška.


Olimpija – Aluminij (nedelja, Roberto Ponis, 17.15): Bravo Olimpija. Ne le naslov državnega prvaka, tudi pokalnega si srčno želi. Sanjski razplet bi pomenil ponovitev sezone 2017/18 in dvojne lovorike. Koliko moči in volje je pobrala lendavska 120-minutna tekma, še druga v Prekmurju v štirih dnevih, bodo na najboljši možni način razkrili gostje. Bolj neprijetnih tečnežev si ni mogoče zamisliti. Le malo slabši dan strelcev ali mojstrov bi že lahko pomenil spodrsljaj. Trener Olimpije Goran Stanković je rešil eno težavo, Andres Vombergar zabija gole, a se je soočil z drugo. Đorđe Ivanović ne zabija, asistira ali učinkovito preigrava. Brez njegovega deleža ne bo srečnega konca. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije