ŠOK

Slovenski reprezentant in eden najboljših igralcev 1. SNL dopingiran

Kazen je začela teči 25. maja.
Fotografija: Gre za enega najboljših nogometašev Domžal. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Gre za enega najboljših nogometašev Domžal. FOTO: Roman Šipić, Delo

LJUBLJANA – Slovenska protidopinška agencija (Sloado) je sporočila, da je bil na dopinškem testu pozitiven nogometaš Domžal Amedej Vetrih. Pozitiven je bil na higenamin 18. aprila. Sloado mu je izrekel polletno prepoved tekmovanja.

Kot so pri Sloadu zapisali v pojasnilu, so Vetriha kaznovali s plačilom stroškov testiranja v višini 500 evrov in polletno izločitvijo iz športa na podlagi sodelovanja in pisnega priznanja športnika o kršitvi protidopinških pravil.

»Higenamin je v športu prepovedana snov rastlinskega izvora, ki je uvrščena na Wadin seznam prepovedanih snovi in postopkov v letu 2018 v skupino S3, kamor sodijo vsi beta-2-agonisti. Higenamin je snov, ki je prepovedana ves čas – na tekmovanjih in zunaj njih. Higenamin, ki se sicer v humani medicini ne uporablja, je bil prvič uvrščen na seznam 1. januarja 2017 in po pravilniku sodi med specificirane snovi,« so pojasnili pri Sloadu.

Poudarjajo, da se igralec zaveda svoje odgovornosti in je od prvega obvestila o domnevni kršitvi pravil v postopku ponudil popolno sodelovanje, priznal uporabo, se odpovedal analizi B-vzorca in obravnavi pred disciplinsko komisijo Sloada. S pisnim priznanjem je sprejel ponujene sankcije.

Kazen je Vetrihu začela teči 25. maja.

Sedemindvajsetletni Vetrih je v karieri igral za Gorico in Brda, od leta 2015 pa je član Domžal. Primorski vezist je doslej zbral tri nastope za slovensko izbrano vrsto, in sicer je igral v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo ob porazu na Slovaškem (0 : 1), ob domači zmagi proti Litvi (4 : 0) in ob remiju proti Škotom (2 : 2).

V Prvi ligi Telekom Slovenije je v pretekli sezoni dosegel pet zadetkov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije