NI REŠITVE

Očitni znaki, da se bliža konec zveze

Včasih je bolje odnehati prej kot kasneje.
Fotografija: Nesmiselno je vztrajati v odnosu, ki vaju ne osrečuje. FOTO: Thinstock
Odpri galerijo
Nesmiselno je vztrajati v odnosu, ki vaju ne osrečuje. FOTO: Thinstock

Zgodi se, da partnerja, ki sta se nekoč dopolnjevala in osrečevala, v zvezi ne občutita več tistega pravega zadovoljstva in skupaj ostajata iz povsem napačnih vzgibov. Čeprav vesta, da bi bilo odnos najbolje končati, si zatiskata oči pred dejstvom, da ta nima lepe prihodnosti, s tem pa se oropata možnosti, da bi nekoč vendarle našla nekoga, ob katerem bi lahko bila srečna. Zato je treba pogledati resnici v obraz in si priznati, da je bolje iti naprej. Kateri so najzgovornejši dokazi, da je nastopil trenutek za novo pot?

V razmerju ostajate iz strahu

To je lahko strah pred samoto, finančno negotovostjo, bojazen pred tem, da nikoli ne boste našli nekoga, ki bi vas ljubil, in še bi lahko naštevali. A če je glavni razlog za to, da ostajate v zvezi kateri koli strah, je čas, da odidete. Bojazen pred spremembami nikoli ne sme biti temelj intimnega razmerja.

Prepričani ste, da vam partner nekaj dolguje

Dolga leta ste ga podpirali, mu pomagali skozi življenje, mu rodili otroke, bili ste ob njem tedaj, ko je bil v težavah, zato menite, da je dolžan ostati z vami. A zapomnite si: nihče vam ne dolguje ničesar. Ste pa sami sebi dolžni omogočiti boljše življenje in si ponuditi priložnost za odhod iz odnosa, ki vas ne osrečuje, ter si zagotoviti priložnost, da bi nekoč vendarle bili srečni.

Partner se za zvezo ne trudi več

Jasen znak tega, da se razmerje bliža koncu, je dejstvo, da se partner zanj ni več pripravljen truditi. Morda sicer trdi, da mu ni vseeno, a njegova dejanja govorijo ravno nasprotno. Da bi se razmerje razvijalo, kot je treba, morata temu v prid delovati oba. Če vse pristane na ramenih enega, zveza nima prihodnosti.

Ob njem niste najboljša različica sebe

Če nenadoma spoznate, da ste ob nekom, ki iz vas ne izvablja najboljših lastnosti, temveč nasprotno, spodbuja najslabše občutke (jezo, ljubosumje, negotovost), to ni pravi človek za vas. Nekdo, ki vas iskreno ljubi, se bo trudil, da bi ob njem bili najboljša in ne najslabša različica sebe.

Zanj niste najboljši

Ljudje se sčasoma spreminjajo, partnerja lahko drug drugega prerasteta in si začneta želeti različne stvari. Tedaj je čas, da si zastavite vprašanje: sem res najboljša zanj? Odgovor mora biti iskren, in če si priznate, da mu privoščite nekoga, ob katerem bi bil srečnejši in bolj izpopolnjen, se poslovite, preden vajin odnos iz ljubezni preraste v sovraštvo ter zamere.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije