ČEVLJI

Čista zabava

To sezono so tudi čevlji tisti, ki pritegnejo pogled
Fotografija: Dolce & Gabanna
Odpri galerijo
Dolce & Gabanna

Coco Chanel je dejala, da ženska v lepih čevljih nikoli ne more biti grda, sivolasa sodobna modna ikona Iris Apfel pa pravi, da se lahko, če imaš urejene lase in lepe čevlje, dobro izmažeš iz kakršne koli situacije. Še dobro, da smo na prelomu sezone, ki ponuja odličen izgovor za nakup novega para.

Preteklost in prihodnost

Modni guruji so se ob ustvarjanju letošnjih modnih smernic obuval, kot kaže, dobro zabavali. Pomešali so preteklost in prihodnost, obudili najbolj nepričakovano in se spogledovali z oblikami, materiali, vzorci in barvami prihodnosti.

Poleg visokih in nizkih pet se znova vračajo čevlji s srednjo, t. i. mačjo peto (visoko od 3,5 do 4,75 cm) za vse tiste, ki se zaradi elegance le ne želijo odreči udobju. Peta je letos pogosto v prvem planu: če ni narejena iz nenavadnih materialov, je zagotovo vsaj nenavadne oblike – še najbolje pa je, če je v njej združeno kar oboje. Vsekakor ne boste zgrešili s takšno iz prozorne plastike, ki je v tej sezoni, kar se čevljev tiče, nasploh eden najbolj modnih materialov in so jo na čevljih na modni brvi za pomlad/poletje 2018 pokazali celo Chanel, Valentino in Giorgio Armani. V svoji kolekciji jo imajo tudi nizkocenovne znamke, kot je Mango, ta je prozorno peto napolnil s cvetjem. In še ena dobra novica za ljubiteljice udobja: pete, tako visoke kot srednje, so pogosto kvadraste oblike, ki omogoča sproščeno gibanje.
Balmain
Balmain

Oglate konice

Kvadratne pa niso samo pete, ampak tudi konice čevljev: da, modeli, ki smo jih nekje v devetdesetih poskrili v najtemnejše kotičke kleti, so znova v modi. Če konica ni kvadratna, mora biti zašiljena, pravijo letošnje pomladno-poletne modne smernice.
Kar se tiče zadnjega dela čevlja, so v trendu natikači, čevlji s paščkom in zaponko, ki se še posebno podajo poslovnemu slogu ter izjemno ženstveni čevlji s trakovi, ki jih zapeljivo zavežemo okoli gležnjev.

Futuristični copati

Če ne glede na vročino prisegate na športne copate, se, če želite biti modni, držite pravila, naj bodo te videti, kot da ste jih sunili na snemanju katerega znanstvenofantastičnega filma, katerega dogajanje je postavljeno nekam v prihodnost.
In barve? Vsekakor ne boste zgrešili z rumeno ali rdečo, srebrno ali belo. Modni so vzorci kačje kože (če vam ni vroče v noge, ga lahko nosite na denimo zelo modnih kavbojskih škornjih) pa tudi cvetlični.
Pa še to: če ste do zdaj zavijali z očmi ob pogledu na tiste, ki pod sandale obujejo nogavice, nehajte. Nekoč najhujši modni greh je namreč pravi modni krik aktualne sezone.
Emporio Armani
Emporio Armani

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije