ODPOKLIC

Tega sira nikar ne jejte

Objavljeno 17. maj 2019 13.16 | Posodobljeno 17. maj 2019 13.18 | Piše: STA, T. V.

Preventivno so odpoklicali več izdelkov.

Sir Jošt. FOTO: Ljubljanske mlekarne
LJUBLJANA – Podjetje Ljubljanske mlekarne je iz prodaje odpoklicalo sir Jošt 45 odstotkov (v 370-gramskem pakiranju, rok uporabe 23. junij) zaradi prisotnosti konzervansa lizocima, ki sodi v skupino alergenov in ni bil naveden na deklaraciji izdelka. Iz prodaje pa so preventivno odpoklicali še pet drugih sirov, so sporočili iz podjetja.

Podjetje je odpoklicalo sir, saj so v njem ugotovili prisotnost lizocima, ki je iz jajc in kot jajčna beljakovina sodi v skupino alergenov, ni bil pa naveden na deklaraciji izdelka.

Ljubljanske mlekarne potrošnike, ki imajo omenjeno živilo doma in so preobčutljivi za jajčne beljakovine, prosijo, naj živila ne zaužijejo. Lahko ga vrnejo na prodajno mesto, kjer so ga kupili in zahtevajo povrnitev kupnine. Za potrošnike, ki niso preobčutljivi za jajčne beljakovine, pa je živilo varno, so med drugim sporočili iz podjetja.

Preventivno pa zaradi skrbi za kakovost in varnost izdelkov izvajajo odpoklic tudi za sir Jošt, pakiran v folijo po 140 gramov in z rokom uporabnosti 23. junij, sir Gaudar, pakiran v folijo po 400 gramov in z rokom uporabnosti 23. junij, sir Jošt dimljeni, pakiran v folijo po 140 gramov in z rokom uporabnosti 26. junij, in sir Jošt dimljeni, pakiran v folijo po 350 gramov in z rokom uporabnosti 26. junij. Preventivno so odpoklicali tudi ribani sir za pico, pakiran v vreči po pet kilogramov z roki uporabnosti 19., 20., 27. in 28. maj ter 3. junij. V skrbi za kakovost in varnost izdelkov izvajajo še dodatne ukrepe in nadalje preverjajo izdelke.

Potrošniki se lahko za dodatne informacije obrnejo na informacijski center za potrošnike Ljubljanskih mlekarn na brezplačno telefonsko številko 080 1144 vsak delovni dan med 8. in 14. uro.
Deli s prijatelji