OPOZORILO

Lahko se tudi zastrupite: če smrdijo ali so sluzasti, jih ne jejte

NIJZ opozarja na previdnost pri nakupu morske hrane.
Fotografija: Pazljivo pri kupovanju morske hrane. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Pazljivo pri kupovanju morske hrane. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – V poletnih dneh se na jedilniku marsikaterega Slovenca pogosteje kot sicer znajde morska hrana, zato je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) izdal nekaj smernic za nakup rib in drugih morskih dobrot.

Znano je, da se ribje meso hitro kvari, če se z ribami ne ravna pravilno. Pokvarjene ribe za prehrano ljudi niso primerne, lahko pa so celo zdravju zelo škodljive. Pomembno je zato, da poznamo znake svežih in pokvarjenih rib, pravijo na NIJZ in podajajo nekaj smernic, kako prepoznati, ali je morska hrana sveža ali ne.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije