PRIMERNA STAROST

Kdaj z otrokom prvič v kino?

Enotnega odgovora na to vprašanje ni.
Fotografija: FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images, Istockphoto

Če že nekaj časa premišljujete, kdaj bo vaš malček dovolj star, da ga odpeljete na ogled risanke na velikem platnu, vas moramo takoj razočarati. Enotnega odgovora na to vprašanje ni. Na enem izmed forumov smo zasledili pogovor na to temo in čisto vsak starš ima o tem drugačno mnenje in tudi s tem tudi drugačne izkušnje.

Dolžina filma

Idealno bi bilo, da bi si prvič v kinu ogledali program kratkih animiranih filmov, ki so drugačni od tistih, ki jih gledajo doma – predvsem so slikovno bogatejši. Toda v kinematografih ga v rednem sporedu ne boste našli zlahka. Predšolski otroci se med seboj zelo razlikujejo v sposobnosti koncentracije. Triletnik lahko gleda polurni program ali pa celo daljšega. Štiriletniki zmorejo tudi enourni program, večina petletnikov pa je pripravljenih za 80-minutni film. Če opazite, da je otrok med gledanjem doma nemiren, lahko naredite odmor s telovadbo. 

Preverite doma

Za test lahko doma preverite, koliko časa vaš malček zdrži pred televizijo in ob gledanju ene vsebine. Seveda morate upoštevati tudi dejstvo, da je v kinu velik zaslon, glasnost pa presega vsako dnevno sobo. Predvsem upoštevajte otrokove želje in tudi dejstvo, da so v kinu še drugi ljudje, ki so plačali za ogled filma. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije