NE POČNITE TEGA

FOTO: Ne posnemajte je, kar je naredila, ni prav

Med vožnjo je otroku pričvrstila glavo z modrcem.
Fotografija: Otroci v sedežu radi zaspijo in jim glava nekontrolirano binglja sem in tja. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Otroci v sedežu radi zaspijo in jim glava nekontrolirano binglja sem in tja. FOTO: Instagram

Avstralska blogerka Adele Barbaro (@real_mumma) je menila, da se ji je v pravem trenutku utrnila prava ideja. Razmišljala je, da bi sinu, ki je spal v avtosedežu, glavo, ki mu je bingljala sem ter tja, podprla s športnim modrcem, poroča The Mirror. »Bilo mi je grozno, ko sem med vožnjo opazovala, kako je sinu, potem ko je zaspal, glava padala naprej, zato sem se odločila, da slečem svoj modrc in mu z njim pričvrstim glavo. Fotografijo sem objavila, ker sem menila, da je ideja smešna in pametna, a bila sem v zmoti. Ne delajte tega,« je napisala.


Potem ko se je posvetovala z zdravniki in drugimi strokovnjaki, je zapis umaknila, saj so ji dejali, da je to, kar je storila, nevarno. »Naučila sem se, da je najpomembnejše, da je avtosedež ustrezno pritrjen. Nisem popolna mama in nimam vedno prav. Menila sem, da je objava smešna. Nikoli ne bi objavila nekaj, ker menim, da ni varno za otroke.« Sledilci so jo pohvalili, ker je priznala napako in ji dali vedeti, da se tudi sami med vožnjo z otroki ubadajo  z enakim problemom.

Strokovnjaki opozarjajo, da so vsi dodatki za avtosedeže, ki niso testirani in niso v kompletu s sedežem, potencialno nevarni. Pri tem dodajajo, da se otroci v avtosedežu nikoli ne bi smeli voziti v jakni in da je treba preveriti, ali je sedež primeren za otrokovo starost in ali so varnostni pasovi dobro pričvrščeni.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije