HRANA MED DOJENJEM

Dojite? To je prepovedana hrana

Nekatera živila so manj zaželena.
Fotografija: FOTO: Famveld Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Famveld Getty Images/istockphoto

V času dojenja porodnica običajno ne potrebuje posebnega načina prehranjevanja oz. posebne diete. Strokovnjaki svetujejo raznoliko in zdravo prehrano. Na splošno velja, da med dojenjem lahko jeste vse, kar vi in vaš otrok dobro prenašata. Vendar pa so nekateri dojenčki občutljivi in ne morejo prenašati nekaterih živil, zato lahko nanje reagirajo z napenjanjem, bolečinami v trebuhu ali izpuščaji.

Živila so med dojenjem lahko problematična, zato bodite pozorni na to, kako vaš otrok reagira na posamezno živilo. Vseeno pa so lahko nekatera problematična, denimo tista, ki napenjajo, kot so nekatere kapusnice (kislo zelje, rdeče in belo zelje), čebula, česen, por, šparglji, črni koren, stročnice, včasih tudi polnozrnati izdelki, in tista, ki vsebujejo kislino (agrumi, tudi njihov sok, ananas, kivi, jagode, paradižnik, kis).

Brokoli, cvetača in koleraba so blažji in manj pogosto povzročijo napihnjenost otroka. Banane, hruške, sladka jabolka, breskve, marelice, mango, grozdje in kompot se prav tako na splošno bolje prenašajo, ne pa ostra živila, kot so začimbe (čili, ingver, poper, kari, gorčica, paprika), saj lahko dražijo kožo otroka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije