NAJVARČNEJŠE PRAZNIČNE LUČKE

Katere praznične lučke izbrati? S temi boste prihranili

Obstajajo praznične lučke, ki zaradi varčnosti ne bodo preveč obremenile družinskega proračuna.
Fotografija: LED svetilke omogočajo prihranek pri elektriki, lažje jih je tudi napeljati, hkrati postavitve novoletnega drevesca ni treba prilagajati vtičnicam v steni. FOTO: Depositphotos 
Odpri galerijo
LED svetilke omogočajo prihranek pri elektriki, lažje jih je tudi napeljati, hkrati postavitve novoletnega drevesca ni treba prilagajati vtičnicam v steni. FOTO: Depositphotos 

Prihajajo božično novoletni prazniki, čas, ko bodo po domala vseh domovih zažarele praznične lučke različnih barv in oblik.

A v duhu letošnjih višjih cen električne energije se morda tudi sami sprašujete, katere bi v najmanjši meri obremenile družinski proračun.

To, da so LED svetilke varčnejše od običajnih, najbrž že veste. Še nižje izdatke pa bodo predstavljale LED lučke, ki se ne napajajo iz električnega omrežja, temveč delujejo na baterije.

image_alt
Sporočila sedmih osnovnih božičnih barv

image_alt
Božične pesmi me vedno spravijo v praznično razpoloženje

Omogočajo prihranek

Te ne samo, da omogočajo prihranek pri elektriki, lažje jih je tudi napeljati, hkrati postavitve novoletnega drevesca ni treba prilagajati vtičnicam v steni.

Ker je moč toka v njih manjša kot pri električnih, je z njimi še manj možnosti, da bi prišlo do kratkega stika ter do požara.

To, da so LED svetilke varčnejše od običajnih, najbrž že veste. FOTO: Depositphotos 
To, da so LED svetilke varčnejše od običajnih, najbrž že veste. FOTO: Depositphotos 

Skratka, prednosti baterijskih okrasnih lučk je več, tudi ponudba takšnih v trgovinah je vse bolj pestra in jih je mogoče kupiti v različnih barvah, oblikah ter dolžinah, po zaslugi kvalitetnih baterij bodo zagotovo žarele več sezon.

Je pa priporočljivo baterije po vsakih praznikih iz njih odstraniti, da ne bi tekočina, ki bi morda stekla iz njih, poškodovala stikov, ki omogočajo žarenje in s tem praznični utrip.

Povzeto po portalu 24 sata.hr

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije