RECEPT

Zavitek z gobami

S tem zavitkom je res malce več dela, a pripravljen s krompirjem bo nasiten glavni obrok.
Fotografija: Zavitek z gobami FOTO: Guliver/Thinkstock
Odpri galerijo
Zavitek z gobami FOTO: Guliver/Thinkstock

Pozimi, ko težje dobimo jurčke, lisičke ali druge gozdne gobe, jih nadomestimo s šampinjoni in cenjenim bukovim ostrigarjem, ki jih kupimo v skoraj vsaki trgovini. Gobe so res vsestransko uporabne, v hladnih dneh se prileže krepka juha ali golaž, lahko jih pripravimo v omaki kot prilogo k mesu ali polivko za testenine. S količinami sicer ne gre pretiravati, uporabljali naj bi jih zgolj kot dodatek jedem. Če imamo dovolj časa za kuhanje, se lotimo zavitka, ki je lahko glavna jed, če ga postrežemo s skledo solate, ali zgolj malica. Da bo zavitek bolj nasiten, med gobe primešamo krompir.

Za 4 osebe:
250 g šampinjonov
250 g bukovega ostrigarja
1 čebula, 2–3 stroki česna, 2–3 krompirji, pest posušenih paradižnikov, origano, sol, poper, peteršilj, olje, vlečeno testo (šest listov)
Gobe narežemo na lističe in jih na hitro prepražimo na vročem olju. Po treh minutah jih stresemo v skledo. V ponvi na istem olju svetlo prepražimo čebulo in ji dodamo na majhne kocke narezan krompir ter sesekljan česen. Dušimo 10 minut. Gobe precedimo in dodamo nazaj v ponev. Potresemo z nasekljanim peteršiljem in drobno narezanimi paradižniki. Dobro premešamo in še malo podušimo. Na desko položimo po dva lista testa, premažemo z oljem, nadevamo z gobami in zavijemo. Pečemo pri 180 stopinjah slabe pol ure.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije

Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?


Potrjujem vse Sprejmem nujne Več informacij