ODPRTA KUHINJA

Tega doslej z jabolki niste kuhali

Jabolk je letos še veliko v naših shrambah. S temi recepti vam ne bo zmanjkalo idej, kako jih porabiti. Zdrava so tudi kuhana, pečena, vložena, zato je načinov in idej, kako jih uporabiti, veliko.
Fotografija: FOTO: Zivica Kerkez Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Zivica Kerkez Getty Images/istockphoto

Ni veliko sadja, ki se lahko pohvali s tako raznolikostjo kot jabolko. Več kot 2500 sort poznamo. Plodovi se med seboj razlikujejo po velikosti, obliki, barvi, okusu, strukturi lupine, mesa in zagotovo še čem. Prve lahko uživamo že zgodaj poleti – to so znameniti beličniki –, sledijo jesenske in zimske sorte, zatorej ne sme biti izgovorov, da ne poiščemo in uživamo slovenskih jabolk vse leto.

Berite dalje na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije