OKUSI
Tavčarjev zrezek
Posebnost gostilne Na Vidmu je jed, imenovana po pisatelju, ki se je rodil v Poljanah nad Škofjo Loko.
Odpri galerijo
Tavčarjev zrezek s krompirjevimi ocvrtkiZa 4 osebe:
4 puranji zrezki
2 dl belega vina, 20 dag mletih orehov, 20 dag domače suhe bržolce, 20 dag (8 rezin) sira (po želji), sol, poper, peteršilj, česen, zeliščno maslo Meggle, smetana za kuhanje
Puranje zrezke rahlo potolčemo, solimo, popramo. V ponvi razpustimo zeliščno maslo in popečemo zrezke. Na že skoraj pečene položimo rezine domače bržolce, čeznje posujemo mlete orehe, potrosimo s sesekljanim peteršiljem, na vrh pa položimo še rezine sira. Zalijemo s smetano in v pečici rahlo gratiniramo.
4 puranji zrezki
2 dl belega vina, 20 dag mletih orehov, 20 dag domače suhe bržolce, 20 dag (8 rezin) sira (po želji), sol, poper, peteršilj, česen, zeliščno maslo Meggle, smetana za kuhanje
Puranje zrezke rahlo potolčemo, solimo, popramo. V ponvi razpustimo zeliščno maslo in popečemo zrezke. Na že skoraj pečene položimo rezine domače bržolce, čeznje posujemo mlete orehe, potrosimo s sesekljanim peteršiljem, na vrh pa položimo še rezine sira. Zalijemo s smetano in v pečici rahlo gratiniramo.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
22:45
Vzgoja na daljavo ...