OKUSNO

Recept: zlati sirup

Odlično osveži v vročih dneh, mešamo ga s hladno vodo, ki jo še dodatno ohladimo s kockami ledu.
Fotografija: FOTO: Rostislav_sedlacek/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Rostislav_sedlacek/Getty Images

Bezgov sirup pripravimo na dva načina, s prekuhavanjem vode ali brez tega. Kot konzervans služijo sladkor, limona in citronska kislina, okus bezga pa še izboljšamo, če dodamo lističe sveže mete ali melise. Namesto sladkorja lahko uporabimo druga sladila v ustreznem razmerju, na primer javorjev ali agavin sirup, tudi med.

Sirup pripravimo na zalogo, če želimo, da se bo ohranil nekaj mesecev, je zelo pomembno, da tudi pri stekleničenju poskrbimo za higieno. Nalijemo ga v sterilizirane steklenice, nikakor ne v plastenke, ter jih nemudoma nepredušno zapremo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije