RECEPT

Recept: Sirnica

Nekdo bi rekel sirov burek, spet drugi bi dejali, da je pita, a kakor koli jo imenujemo, je imenitna
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

Testo smo pripravili z drožmi, a če jih nimate, ni problema – sestavino spustite, poskrbite le za to, da je testo dobro zgneteno, in tudi ne preveč trdo in ne preveč mehko ne sme biti. Za pripravo te jedi, poleg naštetih sestavin, potrebujemo še nekaj: prt!

Večji bel prt, na katerem bomo testo tako razvlekli na tanko, da bi skozenj lahko brali časopis. Naj razkrijemo še en trik, ki so nam ga zaupale izkušene gospodinje: testo najprej malo zvaljamo oziroma razvlečemo do velikosti večje pice, nato pa ga naoljimo in pustimo stati 10 minut. Tako ga bomo z največjo lahkoto razvlekli do želene debeline. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije