SLASTNO

Recept: rumena pena

Za rahlost poskrbijo beljaki, okus pa obogati konjak, viski ali druga žgana pijača.
Fotografija: FOTO: Handmadepictures/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Handmadepictures/Getty Images

Kadar pripravljamo jedi ali pijače iz surovih jajc, uporabimo res sveža in iz preverjene reje, da ne bi morda tvegali kakšne neprijetne okužbe, na primer s salmonelo. Rumenjak, penasto umešan s sladkorjem, je osnova za jajčne kreme ali likerje, ki jih obogatimo z različnimi dodatki.

Da bo krema rahla in puhasta, v rumenjak vmešamo čvrst sneg, za boljši okus pa še smetano. K jajčni peni se dobro poda cimet, k likerju pa muškatni orešek, oboje lahko potresemo s fino mleto ali grobo naribano čokolado. Sladice ali pijače iz surovih jajc zaužijemo čim prej po pripravi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije