RECEPT
Kako narediti popolno čokoladno peno
Popoln puhast zaključek kosila ali večerje.
Odpri galerijo
1. V kozici segrejemo smetano, odstavimo in prelijemo na koščke narezano čokolado. Počakamo nekaj minut in nato premešamo, da se vsa čokolada stopi.
2. Vmešamo kakav, instant kavo, sol in vaniljo ter prekrijemo s folijo za živila, da se ne bo naredila skorjica. Za kako uro postavimo v hladilnik.
3. Ohlajeno zmes stepemo v čvrsto kremo, najlaže in najhitreje gre s pomočjo električnega mešalnika, če bomo smetano stepali ročno, z metlico, pa bomo poskrbeli za mišice in odpravili krilca na nadlakteh. Kremo nadevamo v lične skodelice ali kozarčke ter postavimo v hladilnik.
4. Preden postrežemo, potresemo z malo nastrgane (temne) čokolade in (odcejenimi) višnjami iz kompota.
500 ml sladke smetane
150 g čokolade, mlečne ali temne
2 žlici kakava v prahu
žlička instant kave
pol žličke soli
pol stroka vanilje ali vaniljev sladkor
2. Vmešamo kakav, instant kavo, sol in vaniljo ter prekrijemo s folijo za živila, da se ne bo naredila skorjica. Za kako uro postavimo v hladilnik.
3. Ohlajeno zmes stepemo v čvrsto kremo, najlaže in najhitreje gre s pomočjo električnega mešalnika, če bomo smetano stepali ročno, z metlico, pa bomo poskrbeli za mišice in odpravili krilca na nadlakteh. Kremo nadevamo v lične skodelice ali kozarčke ter postavimo v hladilnik.
4. Preden postrežemo, potresemo z malo nastrgane (temne) čokolade in (odcejenimi) višnjami iz kompota.
Popoln puhast zaključek kosila ali večerje.
500 ml sladke smetane
150 g čokolade, mlečne ali temne
2 žlici kakava v prahu
žlička instant kave
pol žličke soli
pol stroka vanilje ali vaniljev sladkor
Predstavitvene informacije
Komentarji:
14:11
Drama zaradi hudega neurja, trčila in potonila tankerja. Reševanje ljudi iz morja poteka (VIDEO)
13:35
Deklice, ki so šle k verouku v Slovenskih Konjicah, naj bi napadli migranti! Imamo odgovor policije
13:20
Slovenski državljani so se ponoči tepli v Sežani, eden nad 41-letnega Pivčana s kijem za baseball