RECEPT
Kakijeva krema
Kaki je okusen svež ali toplotno obdelan, zelo dobro se ujame z mladimi siri in jogurtom.
Odpri galerijo
Izkoristimo sezono kakijev in se jih do sitega najejmo, sveže ali pripravljene v številnih sladicah. Zaloge, ki jih ne moremo pojesti sproti, skuhamo v izvrstno marmelado, ki ji lahko dodamo katero drugo sadje, na primer jabolka. Kaki je uporaben tudi za različne kolače ali torte, iz njega pripravimo enostaven narastek s skuto in otrobi.
Nasploh se zelo dobro ujame s skuto in drugimi svežimi siri, v gosto kašo ga zmeljemo z jogurtom, odlično bo dopolnil tudi sadni ali zelenjavni smuti, malo več dela bomo imeli s pudingom, ki ga spečemo v pečici.
Za 4 osebe:
8 čvrstih zrelih kakijev
150 g maskarponeja
1 dcl sladke smetane
1 žlica konjaka
2 žlici sladkorja v prahu
sveža melisa
Kakije operemo in jim odrežemo vrhove, potem z žlico previdno izdolbemo meso, da nam ostanejo cele kakijeve lupine. Meso damo v skledo, dodamo sir in sladkor, dobro pretlačimo z vilicami in premešamo, da dobimo gladko zmes. Sladko smetano zlijemo v kozico, zalijemo s konjakom in prevremo. Ohladimo in zmiksamo v čvrsto maso ter dodamo v maso iz sira in kakija. Vse skupaj gladko zmešamo z mešalnikom. Nadevamo v izdolbene kakije in okrasimo z lističi melise. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
8 čvrstih zrelih kakijev
150 g maskarponeja
1 dcl sladke smetane
1 žlica konjaka
2 žlici sladkorja v prahu
sveža melisa
Kakije operemo in jim odrežemo vrhove, potem z žlico previdno izdolbemo meso, da nam ostanejo cele kakijeve lupine. Meso damo v skledo, dodamo sir in sladkor, dobro pretlačimo z vilicami in premešamo, da dobimo gladko zmes. Sladko smetano zlijemo v kozico, zalijemo s konjakom in prevremo. Ohladimo in zmiksamo v čvrsto maso ter dodamo v maso iz sira in kakija. Vse skupaj gladko zmešamo z mešalnikom. Nadevamo v izdolbene kakije in okrasimo z lističi melise. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Nasploh se zelo dobro ujame s skuto in drugimi svežimi siri, v gosto kašo ga zmeljemo z jogurtom, odlično bo dopolnil tudi sadni ali zelenjavni smuti, malo več dela bomo imeli s pudingom, ki ga spečemo v pečici.