NIKOLI VEČ NE BOSTE SPALI OBLEČENI

Kaj se dogaja z vašim telesom, če spite goli?

Če radi spite brez oblačil, ima to številne koristi za zdravje.
Fotografija: Nikoli več ne boste spali oblečeni. FOTO: g-stockstudio, Getty Images
Odpri galerijo
Nikoli več ne boste spali oblečeni. FOTO: g-stockstudio, Getty Images

Pižame so v naši kulturi prisotne že stoletja. K nam so pred mnogimi leti prispele z vzhoda (beseda pižama izvira iz perzijskih besed pāy za nogo in jāma za oblačilo) in absolutno nihče ne more zanikati njihove praktičnosti in udobja. Morda še ne veste, ampak pižama lahko močno vpliva na kakovost spanca. Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate upoštevati, ko izbirate pižamo.

Bombaž

Ta naravna tkanina je mehka in naravno hladi, zato je odlična izbira za toplejše noči, vendar bombaž ne opravi »dobrega dela« pri odstranjevanju vlage in lahko postane neprijeten, če ste nagnjeni k nočnemu potenju.

Svila

Ta razkošna tkanina je mehka in udobna ter odlično uravnava telesno temperaturo. Lahko vas ogreje v mrzlih nočeh in ohladi v toplih, vendar pa je svila lahko spolzka, poleg tega pa je draga in zahteva kemično čiščenje.

Lan

Pižame iz čistega lana so zelo mehke in udobne. Ta tkanina ima tudi naravne lastnosti vpijanja toplote in vlage, zaradi česar je idealna, a se hitreje mečka in je na splošno dražja od bombaža.

Kaj se zgodi, če spite goli?

Spanje brez oblačil omogoča koži dihanje in odpravi vse, kar bi lahko motilo pretok krvi. Tako lahko spanje brez oblačil pomaga izboljšati krvni obtok, kar koristi srcu in mišicam ter zmanjša tveganje za nastanek glivičnih okužb ali draženja kože. Spanje brez oblačil tudi ohladi, kar lahko izboljša hitrost metabolizma in pomaga pri izgorevanju maščob. Če se počutite neprijetno ali se znojite, ko spite goli, je lahko težava v vaši okolici. Sveža posteljnina, drugačna barva sten spalnice ali nova vzmetnica so odlične možnosti za izboljšanje kakovosti spanca, piše mondo.rs.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije