RECEPT

Buča s piščancem

Na kocke ali trakove narezana buča je odlična pečena ali dušena, sama ali v družbi z drugimi živili
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Buča se odlično ujame z vrsto živil, z drugo zelenjavo, krompirjem, rižem ali testeninami pa seveda z mesom. Kmalu se bomo greli s kremno bučno juho, iz nje pripravimo namaz ali pire, z različno zelenjavo, na primer s korenjem, krompirjem, rdečo peso, jo spečemo v pečici, ponudimo kot samostojno jed ali prilogo. Prijeten okus in teksturo bo dala sladicam, na primer torti. Če imamo večjo bučo, ki je ne moremo uporabiti naenkrat, jo shranimo v hladilniku, spravimo jo lahko tudi v zamrzovalnik, kar sicer ni idealna izbira, a še vedno boljše, kot da polovica prerezane buče po nekaj dneh zgnije. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije