NEVIHTA DARCY

‘Zver z vzhoda’ udarila: snežni kaos v Veliki Britaniji (VIDEO)

Veliki snežni zameti in močan veter so ohromili večji del države.
Fotografija: FOTO: Toby Melville, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Toby Melville, Reuters

Deli zahodne Evrope so se znašli v primežu snežnih neviht in hudega mraza, ki povzročajo predvsem težave v prometu. Na Nizozemskem so oblasti izdale rdeče opozorilo, v delih Nemčije pa prihaja do motenj v cestnem in železniškem prometu.

FOTO: Russell Cheyne, Reuters
FOTO: Russell Cheyne, Reuters

Veliko Britanijo je prizadela nevihta Darcy, ki prinaša veliko snega in mraza, oblasti pa so izdale rumeno opozorilo. Kot poročajo britanski mediji, je vreme povzročili pravi kaos: visoki snežni zameti in močan veter so krivi za kopico  prometnih nesreč, prekinjene so železniške povezave. Zdravstvene oblasti so medtem zaprli tri centre za testiranje na novi koronavirus na vzhodu Britanije. Veter piha s hitrostjo več kot 80 km/h, zato so nevihto poimenovali 'zver z vzhoda II'.

Večji del Britanije in Škotske je prekrit s snegom, temperature pa so se ponekod spustile do –7 stopinj. Vremenoslovci napovedujejo, da bo največ snega padlo danes, v torek in sredo naj bi se sneženje umirilo.



Resno vremensko opozorilo pred močnim sneženjem tako velja za grofije Essex, Kent, Suffolk, Norfolk, pa tudi za dele Londona, kjer svarijo pred izpadi elektrike.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije