NEVARNE RIBE V JADRANU

Znanstveniki zaskrbljeni, ko so videli, kaj so ribiči ujeli: Zelo slaba novica ...

Riba napihovalka je nevarna. Zato bodite previdni. Obstajajo namreč takšne, katerih meso je izjemno strupeno, vendar se ne ve, ali so nevarne vse napihovalke.
Fotografija: Riba napihovalka je navarna. FOTO: Willard Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Riba napihovalka je navarna. FOTO: Willard Getty Images, Istockphoto

V skupini Splitska peškarija na facebooku so objavili fotografije ribe napihovalke (Sphoeroides pachygaster), ki so jo odkrili v ribarnici v Splitu. Bila je majhna, v velikosti človeške ličnice, zato je bilo jasno, da gre za mlado ribo. Informacijo so potrdili na Inštitutu za oceanografijo in ribištvo, navaja Jutarnji list

image_alt
Groza v morju: morilsko ribo ujeli v Jadranu! (FOTO)

Kot je znano, obstajajo nekatere vrste napihovalk, ki so res nevarne, vendar ta ni strupena. Še vedno pa ni dobro, da so jo našli v Jadranskem morju. »Skrb vzbuja dejstvo, da se je zlahka naselila v Jadranu in da je število osebkov doseglo zadostno število, da se lahko razmnožuje. Očitno gre za ribo, katere rojstni kraj je naša stran Jadrana, kar potrjuje še ena najdba podobne velikosti pred dnevi,« so še dodali.

image_alt
Na Hrvaškem ulovili izjemno strupeno ribo

Strokovnjaki opozarjajo, da v Jadranu živijo nevarne napihovalke, zato bodite previdni. Obstajajo namreč takšne, katerih meso je izjemno strupeno, vendar se ne ve, ali so nevarne vse napihovalke. Prav zaradi tega je najbolje, da se teh rib lotimo previdno, saj če gre za strupeno ribo napihovalko, je lahko za človeka usodna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije