VOJNA

Ura odbila, Hamas jih je zasul z raketami, število žrtev narašča iz ure v uro (VIDEO)

V Aškelonu na jugu Izraela in območjih v bližini Gaze so se danes že tretjič oglasile sirene.
Fotografija: Tiskovni predstavnik Hamasa je izdal opozorilo prebivalcem Aškelona, naj zapustijo mesto pred 17. uro po lokalnem času (po 16. uri v Sloveniji). FOTO: Omrežje X
Odpri galerijo
Tiskovni predstavnik Hamasa je izdal opozorilo prebivalcem Aškelona, naj zapustijo mesto pred 17. uro po lokalnem času (po 16. uri v Sloveniji). FOTO: Omrežje X

Takoj, ko je ura odbila 17.00 po lokalnem času (v Sloveniji 16.00), je bilo slišati več glasnih eksplozij, nekateri mediji pa ugibajo, da je z območja Gaze priletelo ogromno raket, je poročal BBC.

Hamas naj bi na Aškelon izstrelil več deset raket

»Tukaj smo v zavetišču z lokalnimi prebivalci. Vsi gledajo v svoje telefone in nestrpno čakajo, kaj se bo zgodilo naslednje. V zadnjih nekaj minutah smo slišali več eksplozij,« je poudaril novinar BBC.

Izraelske obrambne sile so sporočile, da nadaljujejo napade na cilje Hamasa na območju Gaze. Sporočilo je bilo objavljeno minuto po izteku Hamasovega roka za evakuacijo ljudi iz Aškelona. V Aškelonu na jugu Izraela in območjih v bližini Gaze so se danes že tretjič oglasile sirene.

image_alt
Putin se je oglasil prvič po izbruhu vojne v Izraelu: »Mislim, da se bodo mnogi strinjali z menoj ...«

Spomnimo, tiskovni predstavnik Hamasa je danes izdal opozorilo prebivalcem Aškelon, naj zapustijo mesto pred 17. uro po lokalnem času (po 16. uri v Sloveniji), češ da je to odgovor na sovražnikove zločine. 

image_alt
Zadnji ples prelepe Nemke: Hamas jo je slekel in iznakazil ob krikih Alah je velik (VIDEO)

Število ubitih in ranjenih v Izraelu in Gazi narašča

Število žrtev spopadov, ki od sobote divjajo med izraelsko vojsko in palestinskim gibanjem Hamas, je na izraelski strani doseglo 1000, v izraelskih napadih na območje Gaze pa je umrlo najmanj 830 ljudi. Po najdbi trupel 1500 borcev Hamasa je skupno število smrtnih žrtev preseglo 3000. Ubiti, ranjeni ali pogrešani so številni tuji državljani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije