PRECENJENO?

Vplivnica zgrožena: Za krožnik testenin so zaračunali 36 evrov

Obala Amalfi je ni navdušila. Gneča je prevelika, zmotil jo je tudi smrad, ki so ga oddajali nekateri turisti.
Fotografija: Amalfijska obala velja za najlepši biser Italije. FOTO: Aleh Varanishcha Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Amalfijska obala velja za najlepši biser Italije. FOTO: Aleh Varanishcha Getty Images/istockphoto

Isabella Highfield je iz Sydneya pripotovala v Evropo in si v začetku avgusta ogledala opevano italijansko mesto Amalfi. Priljubljena turistična destinacija pa je ni navdušila. Še več, pravi, da »ni za tiste s slabim srcem«.

Čeprav je obalo Amalfija opisala kot eno najlepših mest, ki jih je kdaj koli obiskala, so vsa ostale izkušnje, ki jih je tam doživela zasenčile lepoto. Transport z javnim prevozom je po njenih besedah grozen, saj so avtobusu prepolni. Restavracije po njenem za krožnik testenin zaračunavajo preveč, mučno pa ji je bilo tudi zaradi vseh neprijetnih vonjav in gneče. Zaradi vsega tega si je želela slikoviti Amalfi čim prej zapustiti.

Svojo izkušnjo je delila na TikTiku, njeno objavo pa si je ogledalo že več kot 70 tisoč uporabnikov.

Pritožila se je nad vozniki avtobusa, ki so po njenih besedah vozili mnogo prehitro. »Bilo je noro, res sem bila prepričana, da bom umrla. Da sploh ne omenjam drugih voznikov in motoristov ali pešcev, ki hodijo po robu ceste,« je dejala in dodala, da je vse skupaj precej neorganizirano, saj avtobusu in trajekti ne vozijo po razporedu.

Cene so po njenem previsoke. »V nekaterih restavracijah plačujejo 36 dolarjev za krožnik testenin. Pa to sta presneta moka in voda,« se je jezila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije