NAPADI

V obstreljevanju na izraelsko-libanonski meji umrl izraelski civilist

Po navedbah izraelskih zdravnikov je bil v napadu proiranske milice Hezbolah na Izrael ubit približno 40-letni moški.
Fotografija: Na meji med Izraelom in Libanonom. FOTO: Gil Eliyahu Reuters
Odpri galerijo
Na meji med Izraelom in Libanonom. FOTO: Gil Eliyahu Reuters

Libanonsko proiransko gibanje Hezbolah je danes sporočilo, da je iz južnega Libanona izstrelilo raketo na vojaške cilje v Izraelu. Pri tem je na severu Izraela umrl izraelskih civilist, še trije so bili ranjeni. Izraelska vojska je v odgovor napadla cilje v Libanonu ter sporočila, da je za civiliste zaprla območje ob meji, poročajo agencije.

Izraelska vojska je sporočila, da je za civiliste zaprla del mejnega območja z Libanonom. Po »oceni razmer in nedavnem streljanju na severu Izraela« je zaprto štirikilometrsko območje ob meji z Libanonom, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v izjavi zapisala izraelska vojska.

Po poročanju britanskega BBC gre za prvo izraelsko civilno žrtev v obstreljevanju na izraelsko-libanonski meji v zadnjem tednu, poroča britanski BBC.

Po navedbah izraelskih zdravnikov je bil v napadu proiranske milice Hezbolah na Izrael ubit približno 40-letni moški.

Hezbolah je sporočil, da je izstrelil raketo na izraelske položaje. V odgovor je izraelska vojska izvedla napade na območje Libanona. »Po streljanju s protitankovskimi raketami na območju naselja Štula so izraelske obrambne sile s topniškim ognjem obstreljevale cilje, od koder je raketa priletela v Izrael,« je sporočila izraelska vojska.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije