NENAVADNO

V morju pri Reki se je pojavil ogromen madež: Mogoče je to zaradi potresa

Takoj je bilo angažirano podjetje za opravljanje storitev sanacije morja, ki je v postopku odstranjevanja oljnega madeža s površine morja.
Fotografija: Nenavaden pojav pri Rijeki. FOTO: Kostrena.hr
Odpri galerijo
Nenavaden pojav pri Rijeki. FOTO: Kostrena.hr

Danes zjutraj so na obalnem območju v okolici Reške rafinerije opazili pojav oljne plasti, so sporočili iz hrvaške občine Kostrena.

Kot navaja Index.hr se je oglasila tudi INA, hrvaško podjetje, ki se ukvarja z iskanjem in črpanjem nafte in plina, predelavo in distribucijo. »Obveščamo vas, da je bil danes zjutraj na obalnem območju okoli Rafinerije nafte Rijeka opažen pojav oljnega madeža. Takoj je bilo angažirano podjetje za opravljanje storitev sanacije morja, ki je v postopku odstranjevanja oljnega madeža s površine morja.«

image_alt
Potres čutili tudi po vsej Sloveniji: Dolgo je trajalo in precej se je treslo (FOTO)

image_alt
Seizmolog: potres na Hrvaškem kaže, da se je seizmična aktivnost na širšem območju povečala

»Vzroki za nastanek oljnega madeža se ugotavljajo, verjetne pa se zdijo izjemno velike amplitude sprememb morja (plime in oseke), ki smo jim priča v zadnjih dneh. Prav tako ni mogoče izključiti možnosti, da gre za posledico potresa v tem tednu na otoku Krk ali sprememb podzemnih tokov na krasu. INA je v zvezi z dogodkom v stalnem stiku z luško kapetanijo Rijeka, ki je odgovorna za inšpekcijo na morju,« so še sporočili.

image_alt
Nov strašen potres v Turčiji: ljudje v paniki, prvi posnetki pretresejo (VIDEO)

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije