POTRES

Nov strašen potres v Turčiji: ljudje v paniki, prvi posnetki pretresejo (VIDEO)

Imel je magnitudo 6,4.
Fotografija: Gre za najhujši potres po uničujočem potresu z magnitudo 7,8, ki je pred štirinajstimi dnevi. FOTO: Umit Bektas Reuters
Odpri galerijo
Gre za najhujši potres po uničujočem potresu z magnitudo 7,8, ki je pred štirinajstimi dnevi. FOTO: Umit Bektas Reuters

Jugovzhod Turčije je danes stresel nov močan potres z magnitudo 6,4. Epicenter potresa je bil v provinci Hatay. Potres naj bi povzročil dodatno škodo na stavbah, ki jih je prizadel uničujoč potres pred dvema tednoma. Ta je stresel jugovzhod Turčije ter severozahod Sirije in skupno terjal več kot 47.000 življenj.

Ljudje skakali s streh in balkonov hiš

V Siriji je bilo poškodovanih najmanj 42 ljudi, je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Južno turško provinco Hatay na meji s Sirijo je kmalu po prvem stresel še en potres z magnitudo 5,8, pa je sporočila turška agencija za naravne nesreče Afad.

Ljudje so skakali s streh in balkonov hiš, ko so poskušali priti na varno, so še dodali. Poškodovani ljudje v sirskih mestih Salkin, Harem, Idlib, Khirbet al Juz in na podeželskih območjih blizu Alepa so bili žrtve padajočih opek in ruševin.

Padanje delov stavb, ki so bile uničene ali poškodovane v potresu, ki je jugovzhod Turčije in severozahod Sirije stresel pred dvema tednoma, so zabeležili tudi v Alepu in v Hami v osrednji Siriji, kjer je bilo prav tako poškodovanih več ljudi.

image_alt
Kot da potres ni bil dovolj grozljiv: aretirali 98 ljudi, dva sta se lažno predstavljala kot humanitarca

Gre za najhujši potres po uničujočem potresu z magnitudo 7,8, ki je pred štirinajstimi dnevi v Turčiji zahteval več kot 41.000 življenj, je sporočila turška agencija za naravne nesreče Afad.

Tla so se stresla ob 20.04 po lokalnem oziroma ob 17.04 po srednjeevropskem času. Kot poroča AFP, so ga čutili prebivalci v Antakyi in Adani, ki ležita približno 200 kilometrov severno od epicentra. Čutili so ga tudi v Siriji, Libanonu in Palestini.

Po podatkih Afad je bilo sicer od potresa pred dvema tednoma na območju zabeleženih več kot 6000 popotresnih sunkov.

image_alt
Nasmeh, ki je raznežil svet: poglejte srečo fantka, ki so ga po 30 urah potegnili iz ruševin (VIDEO)

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije