NAPAD NA DUNAJU

V bližini napada tudi zvezdnikov trener: Osem ur smo bili ujeti in čakali

Massu, trener teniškega igralca Thiema, je preživljal težke ure.
Fotografija: Ljudje so se zatekli v notranjost. FOTO: Leonhard Foeger, Reuters
Odpri galerijo
Ljudje so se zatekli v notranjost. FOTO: Leonhard Foeger, Reuters

V ponedeljek zvečer se je v središču Dunaja, povsem v bližini terorističnega napada, znašel tudi trener avstrijskega tenisača Dominica Thiema. Čilenec Nicolas Massu, dvakratni olimpijski zmagovalec iz Aten 2004 (posamezno in s Fernandom Gonzalezom v moških dvojicah), se je zvečer oglasil na twitterju.

Preberite: Izredne razmere na Dunaju: po več napadih policija na lovu za teroristi (VIDEO)

»Pozdravljeni, sem v središču mesta, povsem v bližini napada. Dovolili so nam, da smo se zatekli v restavracijo, zdaj opazujemo, kaj se dogaja, in čakamo, kdaj bomo lahko odšli,« je zapisal. Za njim je bila strašna noč. »Končno sem se vrnil v hotel. Po velikem šoku smo bili osem ur ujeti in čakali. Hvala vsem za podporo,« se je nato oglasil še po koncu drame.



»Ugasnite luči, zaprite vrata!«

V neposredni bližini napada se je znašel tudi 53-letnik iz Spodnje Avstrije. Bil je na poslovni večerji v eni od restavracij, ko so glasno odjeknili streli. Nekdo je začel kričati, naj ugasijo luči in zaprejo vrata, vsi gostje pa so legli na tla. »Bilo je noro, vse nas je bilo zelo strah.«

Preberite: Ljudje med napadom panično bežali, se skrivali za grmovjem, pod klopmi, za zidovi ...

V restavraciji ni bil poškodovan nobeden, kmalu pa so prišli policisti in kraj zavarovali. V restavracijo so pustili tudi ljudi, ki so bili tedaj na ulici, kmalu po 10. uri pa so jih spustili domov in jim naročili, naj zapustijo središče mesta.

Okoli 1000 ujetih po koncertu

Kronen Zeitung je objavil tudi pričevanje učiteljice, ki je bila na koncertu. »Nismo smeli zapustiti stavbe, naročili so nam, da se izogibamo izhodu. Bilo nas je okoli 1000, priskrbeli so nam vodo. Vsi smo bili v skrbeh in na telefonih spremljali, kaj se dogaja.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije