POGOVOR Z NOVINARJI

Ukrajinski predsednik Zelenski: Putin se ne bo ustavil, dokler ne doseže Berlina

»Če pade Ukrajina, bodo na vrsti pribaltske države.«
Fotografija: Volodimir Zelenski (arhivska fotografija). FOTO: Pool Reuters
Odpri galerijo
Volodimir Zelenski (arhivska fotografija). FOTO: Pool Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na današnji novinarski konferenci zahod pozval, naj poveča vojaško pomoč Ukrajini. Ob tem je posvaril, da če pade Ukrajina, bodo na vrsti Estonija, Latvija in Litva. Zavzel se je tudi za neposredne pogovore z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Dejal je še, da ne verjame, da se bo Putin ustavil, dokler ne doseže Berlina. 

»Če nimate moči, da zaprete zračni prostor, potem mi dajte letala.« Zavzel se je za neposredne pogovore s Putinom. Po oceni Zelenskega je to edini način, da se ustavi vojna v Ukrajini. »Ne napadamo Rusije in nimamo je namena napasti. Kaj želite od nas? Pustite našo državo,« je Zelenski neposredno nagovoril ruskega predsednika.

image_alt
Putin Macronu po telefonu zatrdil, da vojne ne bo končal

»Sedite za mizo z mano. A ne 30 metrov stran (kot s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom),« je še dejal Zelenski. Na račun ruskega predsednika je še dejal, da nihče v sodobnem svetu ni pomislil, da bi se lahko kdo obnašal kot zver.

Rusija je minuli teden napadla Ukrajino. Moskva pri tem zatrjuje, da ne napada civilnih ciljev, čeprav je po navedbah Kijeva doslej umrlo več kot 350 civilistov. Ukrajinska stran je v sredo poročala, da so ruska letala v Černigivu na severu države zadela šolo. Umrlo je devet ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije