ZANJ NISO TERORISTI

Turški predsednik razkril, koliko Hamasovcev se zdravi pri njih

Glasen kritik izraelske vojne na območju Gaze je ponovil svoje že znano stališče, da je Hamas odporniška organizacija.
Fotografija: Glasen kritik izraelske vojne na območju Gaze je ponovil svoje že znano stališče, da je Hamas odporniška organizacija.FOTO: Ahmad Al-rubaye Via Reuters
Odpri galerijo
Glasen kritik izraelske vojne na območju Gaze je ponovil svoje že znano stališče, da je Hamas odporniška organizacija.FOTO: Ahmad Al-rubaye Via Reuters

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je dejal, da se v Turčiji zdravi več kot tisoč pripadnikov palestinskega gibanja Hamas, ob tem pa ponovil, da Hamas ni teroristična organizacija. Z grškim premierjem Kiriakosom Micotakisem sta se sicer strinjala glede prekinitve ognja v Gazi, vendar pa se v mnogih vprašanjih še naprej razhajata.

image_alt
Izrael poziva k umiku iz Rafe, Hamas objavil posnetek talca

Erdogan je na novinarski konferenci po pogovorih razkril, da se v turških bolnišnicah zdravi več kot tisoč članov Hamasa. Kje so bili pripadniki Hamasa ranjeni in kako so prišli v Turčijo, Erdogan ni povedal.

Turški predsednik, ki je glasen kritik izraelske vojne na območju Gaze, je ponovil svoje že znano stališče, da je Hamas odporniška organizacija, njeni pripadniki pa se borijo za to, da zaščitijo svoje ozemlje in ljudi. Izrael, ZDA in EU sicer uvrščajo Hamas med teroristične organizacije.

image_alt
Biden zagrozil s prenehanjem dobave orožja: »Izrael napada civiliste z ameriškim strelivom«

Tako Erdogan kot Micotakis sta se sicer zavzela za prekinitev ognja v Gazi, pri čemer pa imata tudi tukaj voditelja različne poglede. Kot je poudaril Micotakis, njegova država tako kot Turčija podpira rešitev dveh držav, vendar pa je opozoril, da ima Izrael pravico do obrambe pred napadi teroristov na svoje ozemlje.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije