TEHNIČNE OVIRE

Trump bi tisto, kar imamo tudi v Sloveniji

Ni samo Trump tisti, ki želi graditi zid.
Fotografija: Žičnata ograja pri Razkrižju. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Žičnata ograja pri Razkrižju. FOTO: Voranc Vogel, Delo

LJUBLJANA – Avstrija, Bolgarija, Grčija, Madžarska, Makedonija, Slovenija in druge države so od leta 2015, ko se je začela migracijska kriza v Evropi, postavile že prek 1200 kilometrov ograj, poroča USA Today. Ta dolžina je približno 40 odstotkov zidu, ki ga želi Trump zgraditi med ZDA in Mehiko, da bi preprečil vstop nezakonitih priseljencev.

Ko so pred časom njihovi novinarji obiskali Slovenijo in Madžarsko, ki imata postavljeni največ tehničnih ovir na mejah, so zapisali, da tisti, ki živijo in delajo v bližini, ugotavljajo, da te ovire ne služijo najbolje svojemu namenu in so lahko tudi psihološko škodljive. 

Orbanova šestmetrska ograja, ki je dolga 200 kilometrov, je bila zgrajena z namenom, da bi migrantom preprečila prehod skozi Madžarsko na poti iz Grčije. Ograja se konča na meji z Romunijo.

Róbert Molnár, župan Kübekháze, kraja na Madžarskem, kjer pripravljajo otroške počitnice v poletnem taboru, je povedal, da vse več staršev opozarja na to, da se njihovi otroci bojijo priti tja, ker so v bližini postavljene ograje. Čeprav v tem mestu ni več migrantov, je še vedno postavljena ograja, ki ne služi ničemur. Dodal je: »Orban se je odločil, da potrebujemo to ograjo, in to je edini razlog, da jo imamo. Če želijo migranti priti v Kübekházo, je vse, kar morajo storiti, da se sprehodijo do sosednje Romunije, kjer ni ograje.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije