PRESENEČENJE

Trnuljčico bodo vrgli iz šole? Ne boste verjeli, zakaj

O tem zagotovo niste razmišljali, ko ste brali to pravljico.
Fotografija: Bodo najmlajši ostali brez znane pravljice? FOTO: Monkeybusinessimages
Odpri galerijo
Bodo najmlajši ostali brez znane pravljice? FOTO: Monkeybusinessimages

Sarah Hall je zaskrbljena, da pravljica Trnuljčica mladim predaja napačno sporočilo. Zato je pozvala, da naj jo umaknejo iz šolskega kurikuluma. Sporen se ji zdi poljub, s katerim princeso Auroro prebudi njen princ na belem konju, pa čeprav speča lepotica vanj ni privolila.

Sporočilo med vrsticami

Mamica šestletnega Bena pravi, da gre za poseben primer, ob vse bolj glasnih kampanjah, ki opozarjajo na pomembnost privoljenja, in ob vse bolj v javnosti izpostavljenih spolnih zlorabah, pa je razmišljala o subtilnem sporočilu pravljice, kjer se zdi, da privoljenje pravzaprav sploh ni pomembno. »Moj sin je star šest let in vpija vse kar vidi,« pravi mamica, ki meni, da bi si pravljico lahko napačno razlagal.
Sarah bi pravljico predstavila starejšim učencem, kjer bi lahko bila po njenem mnenju odlična iztočnica za pogovor na temo privoljenja in kako se je princesa počutila po njegovem dejanju.
Tell you what, while we are still seeing narratives like this in school, we are never going to change ingrained attitudes to sexual behaviour #MeToo #consent #mysonissix pic.twitter.com/3g4gyjifi9
— Sarah Hall (@Hallmeister) 19 November 2017

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije