VSOTA ŠE NEZNANA

Tehnologija mRNA: tožba farmacevtskega giganta zaradi cepiva proti covidu

Biotehnološka družba, ki je v patent vložila milijarde dolarjev, zahteva odškodnino.
Fotografija: Tožbo so vložili, da zaščitijo inovativno tehnološko platformo mRNA, je povedal izvršni direktor Moderne. FOTO: Peterschreiber.media, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Tožbo so vložili, da zaščitijo inovativno tehnološko platformo mRNA, je povedal izvršni direktor Moderne. FOTO: Peterschreiber.media, Getty Images, Istockphoto

Moderna toži Pfizer in njegovega nemškega partnerja Biontech zaradi kršitve patentov pri razvoju prvega cepiva proti covidu, češ da sta kopirala tehnologijo, ki jo je Moderna razvila leta pred pandemijo, poroča Slobodna Dalmacija.

Tožba, ki zahteva nedoločeno denarno odškodnino, je bila vložena na ameriško okrožno sodišče v Massachusettsu in deželno sodišče v Dusseldorfu v Nemčiji, je v petkovem sporočilu za javnost sporočila služba za stike z javnostjo družbe Moderna.

»To tožbo vlagamo, da zaščitimo inovativno tehnološko platformo mRNA, ki smo jo uvedli, vložili milijarde dolarjev v ustvarjanje in patentirali v desetletjih pred pandemijo covida 19,« je v izjavi dejal izvršni direktor Moderne Stephane Bancel.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije