IZBRUH VIULKANA

Študentka prekrita s pepelom iz vulkana: »Mami, pomagaj« (VIDEO)

Območje ostaja zaprto za javnost, število žrtev narašča.
Fotografija: Število žrtev nedeljskega izbruha vulkana Marapi v zahodni Indoneziji je naraslo na 22, potem ko so reševalci našli še več trupel pogrešanih, so sporočile lokalne oblasti FOTO: Antara Foto Via Reuters
Odpri galerijo
Število žrtev nedeljskega izbruha vulkana Marapi v zahodni Indoneziji je naraslo na 22, potem ko so reševalci našli še več trupel pogrešanih, so sporočile lokalne oblasti FOTO: Antara Foto Via Reuters

Število žrtev nedeljskega izbruha vulkana Marapi v zahodni Indoneziji je naraslo na 22, potem ko so reševalci našli še več trupel pogrešanih, so sporočile lokalne oblasti. Enega pohodnika še pogrešajo.

FOTO: Antara Foto Via Reuters
FOTO: Antara Foto Via Reuters

FOTO: Antara Foto Via Reuters
FOTO: Antara Foto Via Reuters

Reševalci so tako našli še več trupel pogrešanih pohodnikov in jih poskušajo prenesti v dolino. Skupno je izbruh vulkana na otoku Sumatra v nedeljo terjal 22 smrtnih žrtev. Na območju je bilo takrat več deset pohodnikov.

Vodja lokalnih reševalcev je dejal, da ne verjamejo več, da bodo našli še kakšnega preživelega. Ognjenik se še vedno ni umiril, tako da je reševalna akcija naporna. Samo danes je spet petkrat izbruhnil, zaradi pepela je omejena vidljivost. Dodatno iskanje in reševanje otežuje tudi obilno deževje.

Območje ostaja zaprto za javnost

Vulkan Marapi je v nedeljo začel v zrak bruhati pepel, ki so ga opazili do 3000 metrov nad vrhom ognjenika.  Ena od planink Zhafirah Zahrim Febrina (19) je v videosporočilu iz vulkana poklicala mamo in prosila za pomoč. Študentka z vzdevkom Ife je bila videti šokirana, njen obraz je bil črn, njeni lasje pa razmršeni in polni pepela. »Mami, pomagaj,« so bile njene besede. 

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije